Gündem

Geri sayım başladı! 2024 KPSS ön lisans sonuçları ne zaman açıklanacak?

Eylül ayının başında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan KPSS ön lisans sınavının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İşte 2024 KPSS ön lisans sınavına dair merak edilen tüm ayrıntılar…

Memur olarak istihdam edilmek, birçok kişinin kariyeri adına kurduğu en büyük hayallerden biridir. Devlet bünyesinde hizmet vererek hem kariyerini hem de aylık kazancını garanti altına almak isteyen pek çok kişi, son dönemlerde yayınlanan memur alımı ilanlarını da yakından takip etmektedir.

Memur alımı ilanlarının yoğun olarak yayınlanmaya devam ettiği şu günlerde KPSS sınavının sonuçları da arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Memuriyet hayallerinin gerçekleşebilmesi için bir KPSS puanına sahip olmaları gereken adaylar, ay başında düzenlenen KPSS ön lisans sınavına ilişkin sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etti. Bu kapsamda bizler de bu haberimizde ÖSYM’nin güncel takvimine dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte 2024 KPSS ön lisans oturumunun sonuçlarına dair merak edilenler…

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilindiği üzere KPSS ön lisans sınavı, 1 Eylül 2024 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenmişti. Yoğun katılım ile sona eren sınav sürecinin ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

ÖSYM’nin resmi kaynakları aracılığı ile yapmış olduğu açıklamaya göre 1 Eylül tarihinde düzenlenmiş olan KPSS ön lisans sınavının sonuçları, 20 Eylül 2024 Cuma günü açıklanacak. Sınava girmiş olanlar ilgili tarihte T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sistemine giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

2024 KPSS ÖN LİSANS CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

Sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasını bekleyen pek çok kişi, cevap anahtarına ulaşabilmek için de arama motorları üzerinden sorgulamalara başladı. KPSS ön lisans sınavına ilişkin cevap anahtarının yayınlanıp yayınlanmadığı merak edildi.

Edinilen bilgilere göre ÖSYM, 1 Eylül tarihinde düzenlenmiş olan 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans oturumuna ilişkin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarını resmi web sitesi üzerinden adayların erişimlerine açtı.