Ekonomi

İslam Memiş, ‘Eylül ayı, fırsat ayı’ diyerek duyurdu: Paranızı hazırda bekletin

Hem dövizde hem de altında dalgalı hareketlerin gözlendiği şu günlerde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. ‘Paranızı hazırda bekletin’ diyen Memiş, alım fırsatları ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar…

Döviz kurlarında ve altın piyasasında yukarı yönlü hareketlerin devam ettiği şu günlerde alım fırsatlarına yönelik sorgulamalar hız kazandı. Birikimlerini bu piyasalarda değerlendirmenin yollarını arayanlar, düşüşlerin ne zaman yaşanacağını öğrenmek üzere uzman yorumlarına yöneldi.

Son dönemlerde gerek enflasyon gerek ise de Amerika Merkez Bankası’ndan gelmesi beklenen faiz indirimi açıklaması gibi faktörlerden ötürü dalgalı hareketler sergileyen piyasalar, son olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından ele alındı. Eylül ayında yatırım yapmak isteyenler için ‘fırsat’ vurgusunda bulunan Memiş’in sözleri gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

“PARİTE VE EMTİALAR AYI”

Piyasalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, eylül ayı ile ilgili beklentilerini paylaştı. Bu ayın hem parite hem de emtia ayı olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eylül ayı finansal piyasalar için her ne kadar karışık geçse de beraberinde fırsatlar da sunuyor.”

Euro- dolar paritesinin 1,10- 1,1050 aralığında sıkışıp kaldığını belirten Memiş, kısa vade için hedefinin 1,0950 olduğunu ifade etti. Memiş, senenin son çeyreğinde ise bu değerin daha da düşmesini beklediğini vurguladı.

EUROSU OLANLAR NE YAPMALI?

Ellerinde euro bulunduran kişilere seslenen İslam Memiş, orta ve uzun vade için yani 6 ay ila 1 yıl aralığı için euro ile altın almanın mantıklı olduğunu belirtti. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir püf nokta olduğunu belirten Memiş, “Tek şart, ons tarafında kısa vadede beklediğim düşüşlerin yaşanması gerek” ifadelerini kullandı.

Hem altının hem de gümüşün ons tarafında eylül ayı boyunca bir baskının söz konusu olacağına dikkat çeken İslam Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kısa vadede satışların devamını öngörüyorum. XAU/ USD 2 bin 420 dolar, XAG/ USD 27 dolar. Eylül ayında alım için bana uygun bir zemin oluşur. Çünkü hedefim 2 bin 600 ila 3 bin dolar aralığı.”