Kamu Personelleri

AFAD’dan KPSS’siz memur olma fırsatı! 6 kişilik kontenjan duyuruldu

Eksik kadrolarını belirleyerek ilana çıkan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), memur alımlarının gerçekleştirileceğini bildirdi. Peki, AFAD personel alımı ilanı başvuru şartları neler? İşte AFAD’ın istihdam çağrısına dair merak edilenler…

15 Temmuz 2018 tarihli 4 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında, 15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na bağlanmış olan AFAD, son olarak istihdam çağrısı ile gündeme geldi.

Yeni yıla tam kadro ile giriş yapmayı planlayan AFAD, bu doğrultuda yeni bir personel alımı ilanı yayınladı. Memur kadrosu için hem lise hem de lisans mezunu yeni personellere ihtiyaç duyduğunu bildiren kamu kurumu, başvurulara açılmış olan ilanına yönelik ayrıntıları paylaştı.

AFAD MEMUR ALIMI İLANI EYLÜL 2024

Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alan ve özellikle de her doğal afette sunduğu hizmetler ile öne çıkan AFAD, son olarak personel alımı ilanı ile gündeme geldi. Lise ve lisans mezunlarını ilgilendiren personel alımı ilanının detayları paylaşıldı.

AFAD tarafından yapılan resmi açıklamaya göre kuruma 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu çerçevesinde memur alımları yapılacak. Alım sürecinde adaylardan KPSS puanı şartını sağlamaları istenmeyecek.

Lise mezunu olan 2 kişinin, lisans mezunu olan ise 4 kişinin ‘düz memur’ olarak kurum bünyesinde görev yapmaya başlayacaklarını belirten AFAD, ilan için başvuru sürecinin devam ettiği bildirdi.

AFAD MEMUR ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, en az lise mezuniyeti bulunan, herhangi bir suça karışmamış olan, yaş ve diğer özel kriterleri sağlayan herkes, AFAD’ın eylül ayı personel alımı ilanına başvuruda bulunabilir.

AFAD tarafından düzenlenmiş olan memur alımı ilanı için başvuru süreci, 4 Eylül 2024 tarihinde resmen başladı. Söz konusu ilan için başvuru sürecinin 20 Eylül 2024 tarihine kadar devam edeceği açıklanırken başvuruların yalnızca e- Devlet sistemi Kariyer Kapısı ekranı üzerinden oluşturulabileceği bildirildi.