Ekonomi

Yüzde 400’lük huzurevi zammına tepkiler büyüyor: Meyve yemek bile lüks oldu

Geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından duyurulmuş olan huzurevi zammının ardından yaşlılardan tepkiler gelmeye başladı. Artan huzurevi fiyatlarının huzurlarını kaçırmış olduğunu belirten yaşlılar, tepkileri ile dikkatleri üzerlerine çekti. İşte yaşanan gelişmelere dair ayrıntılar…

Tütün, çay, gıda, akaryakıt ve daha pek çok sektör, zam açıklamaları ile gündemi meşgul etmeye başladı. Hem yüksek enflasyona hem kur farkına hem de diğer parametrelere bağlı olarak eylül ayının başından bu yana zam açıklamaları yapılmaya devam edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yaşlıları ilgilendiren bir fiyat değişikliğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamada huzurevi fiyatlarına yüksek oranda zam yapılmış olduğu bilgisine yer verilmişti. Söz konusu açıklamanın ardından hem zammın muhatabı huzurevi sakinlerinden hem de muhalefetten sert tepkiler geldi. İşte yaşananlara dair ayrıntılar…

HUZUREVİ FİYATLARINA ZAM YAPILDI

Zam furyasının devam ettiği şu günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da milyonları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan yeni fiyat listesine göre huzurevi ücretlerine yüzde 200 ila yüzde 400 aralığında zam yapıldı. Zammın ardından tek kişilik oda ücreti 3 bin 551 TL’den 10 bin 652 TL’ye yükseldi.

HEM MUHALEFETTEN HEM YAŞLILARDAN TEPKİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yüzde 400’ü bulan huzurevi zammı açıklamasının ardından hem yaşlılar hem de muhalefet tepkilerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, bakanlığı eleştirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşı ile geçinmeye çalışan yaşlılarımız bu artışı nasıl karşılayacak?”

Türkiye’nin dört bir yanından zamlı huzurevi fiyatlarına yönelik şikayetlerin artığını belirten Nazlıaka, bir yurttaşın bu duruma “12 bin 500 TL maaş alıyorum. Huzurevi ücreti 10 bin TL oldu. Ben nasıl geçineceğim?” sözleri ile tepki gösterdiğini ifade etti.

Adana’da bulunan huzurevinde kalan bir vatandaş yeni zammı, “4 bin 600 TL olan ücret 13 bin 600 TL’ye çıktı. Biz ne yiyeceğiz?” sözleri ile eleştirdi. Zonguldak huzurevinde kalan bir vatandaş ise “Huzurevinde huzurumuz kalmadı. Emekli maaşımız huzurevi ücretine gidiyor. Meyve yemek bile lüks oldu” sözleri ile dikkat çekti.