Ekonomi

Bakan Bolat üretim sektörünü değerlendirdi: İhracat iklimimiz güçleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Söz konusu paylaşımında üretim tarafında yaşanan son gelişmelere yer veren Bakan Bolat, ayrıca ihracat iklimi endeksi ile ilgili de bilgi verdi. İşte Bakan Bolat’ın o paylaşımına dair ayrıntılar…

Üretimin bir ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Üretim faaliyetleri kapsamında ülke içinde ürün ve hizmet dolaşımının sağlanması yanı sıra ilgili ürünlerin yurt dışına satılması, ülke ekonomisinin ve ülke vatandaşlarının kalkınmaları ile doğrudan ilişkilidir.

Son dönemlerde gerek enflasyon gerek döviz kurları gerek ise de farklı alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve dolayısı ile de geçinememelerine yol açtı. Bu durumun daha ne kadar böyle devam edeceği milyonlar tarafından merak edilirken hükümet yetkilisinden önemli bir açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabı aracılığı ile yapmış olduğu açıklamada ihracat faaliyetlerine yönelik önemli bilgilere yer verdi. İşte ayrıntılar…

“51,3 SEVİYESİNE YÜKSELDİ”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. Bakan Bolat söz konusu açıklamasında ülkemizin ihracat iklimine yönelik önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre ihracatta aylardır gözlenen pozitif görünüm, ağustos ayında da devam etti. Hükümetin Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içerisinde uygulamış olduğu politikaların ve iş dünyasının adımlarının ihracat iklimini güçlendirme noktasında başarılı olduğunu belirten Bakan Bolat, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerine göre ihracatta son 8 aydır devam eden pozitif ivme, ağustos ayında 51,3 seviyesine yükseldi.”

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ana ihracat pazarlarındaki ekonomik faaliyetlerini güçlendirerek aynı yolda ilerlemeyi sürdüren; imalatçıların, tarımcıların, ihracatçıların, hizmetler tedarikçilerinin desteklenmeye devam edileceklerini belirten Bakan Bolat, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi: “İhracatımızda yaşanan artış ve ortaya koyduğumuz hedefler, Türkiye’nin küresel alandaki hedefleri ile de uyumlu bir şekilde güçlenerek sürmektedir. Bu vesile ile tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum.”