Kamu Personelleri

DSİ’ye 55 personel alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı

Devlet Su İşleri (DSİ) yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Yeni tarihli Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre kamu kurumuna ilerleyen günlerde yeni personeller alınacak. Peki, DSİ personel alımı ilanına kimler, nasıl başvuru yapabilecek? İşte ayrıntılar…

Kamuya yönelik oluşturulan personel alımı ilanları arama motorları üzerinden sık sık sorgulanıyor. Söz konusu istihdam çağrıları iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından yakından takip edilirken bir haber de Devlet Su İşleri’nden geldi.

10 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre kamuda boş kadrolara yönelik kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlandı. Söz konusu kararnameye göre yeni dönemde Devlet Su İşleri’ne de farklı pozisyonlarda görevlendirmek üzere yeni personeller alınacak. Peki, Devlet Su İşleri’nin personel alımı ilanı için başvurular ne zaman başlayacak? İşte konuya dair merak edilenler…

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI İLANI

Yeni tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olan kararnameye göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de personel alımının yapılacağı kurumlar arasında yer alıyor. Kararnamede belirtilenlere göre kuruma farklı pozisyonlarda görevlendirmek üzere toplamda 55 yeni personel alımı gerçekleştirilecek.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete üzerinden ilan edilmiş olan boş kadrolar şu şekilde kayda geçti:

  • Memur: 35 kişi
  • Mühendis: 7 kişi
  • Bilgisayar İşletmeni: 13 kişi

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılının aralık ayında ilgili ilanını başvurulara açacağı tahmin ediliyor. Başvurular e- Devlet sistemi Kariyer Kapısı ekranı üzerinden kabul edilecek olup, başvuru tarihleri kurumun resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün gelecek tarihli ilanı için henüz başvuru şartları belli olmadı. Ancak tahminlere göre; mühendis kadrosu için lisans mezunu olmak, bilgisayar işletmeni kadrosu için bilgisayar sertifikasına ve ön lisans diplomasına sahip olmak, düz memur kadrosu için ise en az lise mezunu olmak gibi şartlar belirlenecek. Ek olarak tüm boş pozisyonlar için adayların bir KPSS puanına sahip olmaları da istenecek.