Kamu Personelleri

2024 zabıta alımları başladı! KPSS’den en az 65 puan alanlar başvurabilir

2024 yılı zabıta alımlarına ilişkin resmi ilan yayınlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanmış olan ilan için başvuru sürecinin henüz başlamamış olduğu bildirildi. İşte ayrıntılar…

Belediye bünyesinde zabıta olarak görev yapmak isteyen pek çok kişi son dönemlerde güncel zabıta alımı ilanlarını sık sık sorgulamaya başladı. Bu kapsamda zabıta adaylarının yüzlerini güldürecek resmi ilan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Zabıta kadrosuna yönelik personel açığı olduğunu duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi, yayınlamış olduğu zabıta alımı ilanı ile dikkatleri üzerine çekti. Alımların hem yazılı hem de sözlü sınav çerçevesinde yapılacağını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, söz konusu ilanına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Geçtiğimiz günlerde yayınlanmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı ilanı, bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen pek çok kişi tarafından yakın takip altına alındı. Söz konusu alım çerçevesinde kaç kişinin istihdam edileceği, ilana kimlerin başvuru yapabileceği merak konusu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre belediye bünyesine kadın ve erkek olmak üzere toplamda 133 zabıta alımı gerçekleştirilecek. Sözlü ve yazılı sınavlardan başarılı olan kişiler, belediyede zabıta olarak görev yapmaya başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2024 zabıta alımı ilanı için belirlenmiş olan başvuru şartları şu şekilde kayda geçti:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 40. ve 48. Maddelerinin 1. fıkralarının A bendinde belirtilmiş olan şartları sağlıyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak,
  • Herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak,
  • Kadın adaylarda 160 cm, erkek adaylarda ise 167 cm olan boy şartını sağlıyor olmak,
  • Önceki kamu görevinden disiplinsizlik sebebi ile uzaklaştırılmamış olmak,
  • KPSS P3 türünden en az 65 puan almış olmak,
  • 30 yaşı doldurmamış olmak,
  • B sınıfı ehliyete sahip olmak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURULUR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi kaynakları aracılığı ile yayınlanmış olan zabıta alımı ilanına, 3- 11 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuru yapılabilecektir. Başvurular, Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ/ ANKARA adresine şahsen yapılmalıdır.