Ekonomi

Hatice Kolçak yatırımcılara seslendi Ne dolar ne altın… Daha çok kazandırıyor!

Piyasalarda gözlenen dalgalı grafikler yatırımcıların kafalarını karıştırırken Ekonomist Hatice Kolçak’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Altın ve dolardan daha avantajlı olan o yatırım aracını işaret eden Kolçak, yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakın takibe alındı.

FED’in faiz indirimine gidip gitmeyeceği merak edilirken piyasalarda da hareketlilikler gözlenmeye başlandı. Belirsizliklerden ötürü hem dolar tarafında hem de altın tarafında yukarı yönlü hareketler hız kazandı.

Uzunca bir süredir piyasalarda gözlenen dalgalı hareketlerden ötürü birikimleri konusunda endişe duyan yatırımcılar, son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından uzman yorumlarını yakın takip altına aldı. Bu süreçten en karlı şekilde çıkabilmenin yollarını arayan yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara son olarak Hatice Kolçak’tan bir açıklama geldi. Ünlü ekonomist son dönemlerde yukarı yönlü hareketleri ile dikkat çeken o yatırım aracını işaret etti. İşte ayrıntılar…

‘GÜMÜŞ DAHA AVANTAJLI’

Yatırımcıları ve potansiyel yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni bir açıklama yapan Ekonomist Hatice Kolçak, son dönemlerin popüler yatırım araçlarından olan gümüşe dikkat çekti. Belirsizlikler sebebi ile kafaları karışan yatırımcılara seslenen Kolçak, şu ifadeleri kullandı: “Gümüş şu anda altın ve dolara kıyas ile daha avantajlı bir yatırım aracı. Yüksek değerlenme potansiyeli sayesinde önemli bir fırsat sunuyor.”

POTANSİYEL FIRSATLARA DİKKAT ÇEKTİ

Endüstriyel kullanım açısından da son dönemlerde büyük bir talep ile karşılaşan gümüşün portföy çeşitliliğini de sağladığını belirten Hatice Kolçak, “Altın ve dolara ek gümüşe yatırım yapmak, riskleri dengelemek ve güçlü bir portföy oluşturmak adına büyük bir fırsat sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Gümüş yatırımının uzun vadede çok kazandırma potansiyeli olduğunu vurgulayan Hatice Kolçak, fiyat grafiklerine bakıldığında dahi bunun anlaşılabildiğini ifade etti. Altının hızla değer kazandığı şu günlerde gümüşün geride kaldığının bilgisini de veren Kolçak, tam olarak bu durumun gümüş için önemli bir yükselme fırsatı sunduğunu vurguladı. Gümüşün yatırımcılar tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kolçak, bu yatırım aracının uzun vadeli olacak şekilde portföye dahil edilmesi gerektiğini de hatırlattı.