Ekonomi

Zam değil indirim geldi: Akaryakıt fiyatları değişti! 6 Eylül benzin ve motorin fiyatları

Arka arkaya duyurulan akaryakıt zamları araç sahiplerinin tepkilerine sebep olurken bugün müjdeli bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatına indirim yapıldı ve söz konusu fiyat değişikliği pompaya yansıdı. İşte ayrıntılar…

Kur farkının rekor seviyelere ulaşması, enflasyonun yükselmesi, OPEC+ tarafından alınan kararlar ve daha pek çok gelişme, akaryakıt fiyatlarının üst üste değişmesine yol açtı. Tüm bunların yanı sıra özellikle brent petrol tarafında yaşanan fiyat dalgalanmaları, benzin ve motorin fiyatlarının peş peşe güncellenmesine neden oldu.

Bir süredir hem benzin hem de motorin grubuna yapılan zamlar araç sahiplerinin tepkilerine sebep olurken artan maliyetlerin ürün fiyatlarına yansımadı da milyonların bütçesi üzerinde deprem etkisi yarattı. Benzin ve motorinin yanı sıra LPG’ye de zam yapılması cüzdanların boşalmasına yol açarken beklenen indirim haberi nihayet geldi. Edinilen bilgilere göre benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere indirim yapıldı. Peki, motorin fiyatlarına indirim yapılacak mı? İşte güncel fiyat tablolarına ve yaşanan son gelişmelere dair merak edilenler…

BENZİNE 2 TL’YE YAKIN İNDİRİM

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarında peş peşe değişiklikler yapılmasına neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda yukarı yönlü hareketleri ile dikkat çeken brent petrolün ardından hem motorine hem de benzine zam gelirken fiyatların düşmesi ile birlikte beklenen indirim haberi geldi.

Brent ham petrolünün varil fiyatı 73 dolara yükselmiş olsa da tüm hafta boyunca yaşanan yüzde 8’lik kayıp, benzine indirim olarak yansıdı. Edinilen bilgilere göre brent petrolün litre fiyatına 1 TL 83 kuruş tutarında indirim yapıldı. Söz konusu fiyat değişikliği pompaya da yansıdı.

6 EYLÜL 2024 MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

Benzinin litre fiyatına yapılan 1 TL 83 kuruşluk indirimin ardından 6 Eylül 2024 tarihli güncel fiyat listesi şu şekilde paylaşıldı:

  • İstanbul Anadolu Yakası benzin fiyatı: 41,36 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin fiyatı: 43,16 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin fiyatı: 41,48 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin fiyatı: 43,23 TL
  • Ankara benzin fiyatı: 41,79 TL
  • Ankara motorin fiyatı: 43,64 TL
  • İzmir benzin fiyatı: 42,24 TL
  • İzmir motorin fiyatı: 44,14 TL