Emniyet Personeli

Özel Harekat Polisi (PÖH) Başvuruları Bitti! Adayları Şimdi Ne Bekliyor?

KPSS şartı aranmaksızın Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilen Özel Harekat Polisi (PÖH) alımlarına yönelik başvurular için belirtilen tarih sonlanmıştır. Başvuruların tamamlanmasıyla beraber, birçok aday hangi aşamalardan geçilecek, süreçte onları neler bekliyor, PÖH adayları nasıl çağırılacak ve kazananlar nasıl ilan edilecek gibi soruların yanıtlarını arıyorlar. Tüm bunlara birer birer cevap vereceğiz. İşte, başvurular sonrası PÖH alımlarında yaşanacaklar…

1. Kazananlar nasıl duyurulacak, nereden ilan edilecek?

Özel Harekat Polisi alımları, Polis Akademisi Başkanlığı’ nın resmi web sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Sonuçlar açıklandığında, sitemiz üzerinden tüm ziyaretçilerimize gerekli bilgilendirmelerimizi yapacağız. Mobil uygulamamızı indiren ziyaretçilerimiz, sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberdar olabileceklerdir.

2. Adaylara sınav sonuçlarıyla alakalı tebligat yapılacak mı?

Sonuçlarla alakalı adaylara tebligat gönderilmeyecek, Polis Akademisi Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden duyurulacaktır. Burada yayınlanan sonuçlar, tebligat niteliği taşıyacaktır.

3. PÖH adaylarını neler bekliyor, adaylar nasıl çağırılacak?

Adaylara fiziki yeterlilik ve sözlü mülakat sınavları uygulanacak. Fiziki yeterlilik sınavlarında başarılı olan adaylar, sözlü sınava tabi tutulacaklar. Sözlü sınavdan da başarılı olunması halinde, adayların kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Başarılı olup, sınav sonuçları açıklanan adaylar, intibak eğitimine alınacaklardır. İntibak eğitimleri süresince adaylar, yatılı olarak kalacaklarından yanlarında gerekli gördükleri eşyaları getirmelidirler. (Yeteri kadar kıyafet, kravat, kumaş pantolon, gömlek, eşofman takımı, spor ayakkabısı, tıraş malzemesi vb.)

Adaylara intibak eğitimi süresi içerisinde, yerleştirildiği Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünce okulun bulunduğu ilin Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu aldırılacaktır. Sağlık kurulu raporu aldırma esnasında adaylardan ücret alınmayacaktır.

 

Bir Yorum

  1. Tamam sana özel uzatmaları için talimat vereceğim.. Daha bunları takip edemeyip başvuramayan adamı ne yapsınlar özel harekatta..

  2. Akşam lisesine gidiyorum yaşım 20 özel harekata başvuru yapma Şansım varmıydi

  3. Emekli emniyet mensubuyum oğlum müracaat yaptı ancak para yatırmayı unutmuş bugün yatarsa olurmu yada yatirabilirmi