Kamu Personelleri

TCDD personel alımı ilanı başvuru detayları: 109 kişilik alım ne zaman, şartlar neler?

Geçtiğimiz günlerde ilana çıkan TCDD, iş arayışı içerisinde olanlar tarafından yakın takip altına alındı. Kurumun ilgili ilanına nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz günlerde resmi kaynakları aracılığı ile yayınlamış olduğu personel alımı ilanı ile dikkat çeken TCDD, yeni günde de arama motorları üzerinden sorgulanmaya başlandı. Kurumun hangi pozisyonlar için personel arayışı içerisinde olduğu merak edildi.

Başvuru süreci kısa bir süre içerisinde sona erecek olan TCDD personel alımı ilanı için KPSS şartının olduğu bildirildi. Kamu kurumu, resmi kaynakları aracılığı ile ilgili ilana yönelik merak edilen tüm ayrıntıları paylaştı.

TCDD HANGİ POZİSYONLARA PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Personel kadrosunda bazı eksiklerin olduğunu tespit ederek Resmi Gazete üzerinden ilana çıkan TCDD, ilan için başvuru sürecinin devam ettiğini bildirdi. Toplamda 109 kişilik bir alımın söz konusu olacağını belirten kamu kurumu, merak edilenleri kamuoyu ile paylaştı.

TCDD’den gelen resmi açıklamaya göre yeni alınacak olan personellerin 25’i istasyon operasyon işçisi, 84’ü ise tren teşkil işçisi olarak istihdam edilecek. Personel alımları farklı şehirlerde yapılacak olup yeni personellerin görev yapacakları iller şu şekilde kayda geçmiştir:

  • İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Eskişehir, Kırıkkale, Karabük, Kayseri, Zonguldak, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Adıyaman, Malatya, Sivas, Hatay, Konya, Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar.

TCDD PERSONEL ALIMI İLANINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

TCDD tarafından yayınlanmış olan personel alımı ilanına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabileceklerdir. Adayların KPSS puanlarının olması ve 31 yaşından küçük olmaları istenmektedir. Ayrıca pozisyon bazında belirlenmiş olan diğer özel şartlar da başvuru değerlendirme esnasında göz önünde bulundurulacaktır.

TCDD’nin personel alımı ilanı için başvuru süreci devam etmektedir. Kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar, 6 Eylül 2024 tarihine kadar TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi’ne başvurularını iletebileceklerdir. Başvurular şahsen yapılmalıdır. İnternet, telefon veyahut da diğer kanallar aracılığı ile yapılan başvurular kurum tarafından dikkate alınmayacaktır.