Ekonomi

Araç sahipleri isyan etti! LPG zammı pompaya yansıdı… 4 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları

Geçtiğimiz günlerde duyurulan ancak bugün pompaya yansıtılan LPG zammı, araç sahiplerinin tepkilerine sebep oldu. Peki, LPG’ye kaç TL zam geldi? Benzin ve motorin fiyatları ne durumda? İşte konuya dair merak edilenler…

Brent petrol ve döviz kuru fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bir süredir benzin ve motorin için peş peşe duyurulan zamlardan ötürü araçlarını kullanamayacak hale gelen tüketiciler, bu durumun daha ne kadar devam edeceğini merak ediyorlar.

Yalnızca araç sahiplerini değil diğer tüketicileri de doğrudan etkileyen akaryakıt zamları, son dönemlerin en tartışmalı konularından biri olmaya devam ediyor. Benzin ve motorin fiyatlarının 45 TL’ye dayanmış olduğu şu günlerde LPG fiyatlarının da tarihi seviyelere ulaşmış olması, tüketicilerin bütçeleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.

Akaryakıt fiyatlarının ilerleyen dönemlerde gerileyip gerilemeyeceği milyonlarca tüketici tarafından merak edilirken bugün kahredecek bir gelişme daha yaşandı. Birkaç gün önce duyurulan ancak pompaya yansıtılmamış olan LPG zammı, bugün itibari ile devreye girdi. LPG zammının açıklanmasının ardından güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. İşte detaylar…

LPG’YE DEV ZAM

Birçok sürücü tarafından motorin ve benzine göre çok daha ucuz olduğu için tercih edilen LPG, son dönemlerde açıklanan zamların ardından rekor seviyelere ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda zamlanan LPG için bugün bir güncelleme açıklaması daha geldi.

Yapılan resmi açıklamaya göre LPG’ye 1 TL 30 kuruş tutarında zam geldi. Söz konusu fiyat değişikliği gece yarısı itibari ile pompaya yansıdı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM 4 EYLÜL 2024

LPG zammının ardından benzin ve motorin fiyatları da merak konusu oldu. Ancak benzin ve motorin için şu an henüz bir güncellemenin planlanmadığı öğrenildi.

Yapılan fiyat değişikliğinin ardından bugün itibari ile geçerli olan güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde kayda geçti:

  • İstanbul Avrupa Yakası motorin- benzin- LPG fiyatları: 43,23 TL- 43,31 TL- 25,13 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin- benzin- LPG fiyatları: 43,16 TL- 43,19 TL- 24,59 TL
  • Ankara motorin- benzin- LPG fiyatları: 43,62 TL- 43,62 TL- 25,14 TL
  • İzmir motorin- benzin- LPG fiyatları: 44,13 TL- 44,08 TL- 24,89 TL