Gündem

2025 Ocak en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yeni dönem maaş zamları hesaplanmaya başlandı. Emekliye ne kadar zam yapılacağını ise uzman isim değerlendirdi. İşte ayrıntılar…

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte senenin ikinci yarısı için emeklilerin alacakları 2 aylık zam farkı belli oldu. Sene sonu enflasyon beklentilerini ve diğer verileri de göz önünde bulundurarak olası maaşlar ile ilgili konuşan uzman isim, milyonlarca kişi tarafından yakın takip altına alındı.

Milliyet’e konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, emekliler için yaptığı maaş zammı hesabı ile dikkat çekti. Ayrıca refah payı uygulamasına da dikkat çeken Bayram, sözleri ile gündeme bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

ENFLASYON FARKI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Emekliler ile ilgili sık sık değerlendirmelerde bulunan isimlerden olan Muhammet Bayram, son olarak ağustos ayı enflasyon verileri üzerinden bir açıklama yaptı. “Ağustos ayı enflasyonunun belirlenmesi ile birlikte iki aylık enflasyon farkı yüzde 5,78 olarak hesaplandı” diyen Bayram, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yani artık emeklimizin iki aylık zam farkı olan yüzde 5,78 ceplerinde diyebiliriz.”

EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Sene sonuna kadar yüzde 15’lik bir zam farkının oluşabileceğini belirten Muhammet Bayram, ayrıca en düşük emekli maaşı ile ilgili de birtakım değerlendirmelerde bulundu. Önceki dönemde en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olduğunu hatırlatan Bayram, “Yüzde 24,73’lük enflasyon farkı vardı, yüzde 25’lik artış yapıldı” ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşına yapılan artışın sınırlı kaldığını vurgulayan uzman isim, yeni döneme yönelik tahminlerini ise şu şekilde paylaştı: “Bu dönemde en düşük emekli aylığına yüzde 15 oranında zam yapılırsa 14 bin 345 TL yapar. Yüzde 20 oranında zam yapılırsa bu durumda en düşük emekli maaşı 15 bin TL’ye yükselir.”

Senenin geriye kalan 4 aylık dilimi için enflasyon verisinin henüz açıklanmadığını belirten Bayram, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 bin TL’nin üzerine konuşmak şu an için erken ancak en az 15 bin TL düzeyinde olması gerektiğini düşünüyorum.”