Ekonomi

Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar… İslam Memiş, ‘düşecek’ diyerek tarih verdi

Altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmış olduğu şu günlerde İslam Memiş’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Düşüş sinyalleri gözlemlediğini belirten Memiş, öngörülerini kamuoyu ile paylaştı. İşte ayrıntılar…

Küresel çapta etkili olan gelişmeler neticesinde altın piyasasında dalgalı grafikler gözlenmeye başlandı. Bir süredir yükselişte olan altın fiyatları gün be gün değişirken yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar da altını gelecekte nelerin beklediğini merak etti.

FED’in faiz indirimine gitmesinin beklendiği şu günlerde piyasaların bu durumdan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Özellikle altın fiyatlarının ons altına bağlı olarak nasıl değişeceği araştırılırken işin uzmanından bu haftaya yönelik dikkat çeken bir tahmin geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının düşüşe geçeceğini ileri sürdü.

‘GRAM ALTIN FİYATI DÜŞEBİLİR’

Altın piyasasına yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son olarak eylül ayı beklentileri ile gündeme geldi. Yeni ayın ilk haftasında gram altın tarafında düşüşlerin gözlenebileceğini belirten Memiş, tahminleri ile dikkat çekti.

2 bin 500 dolar seviyesi ile eylül ayına giriş yapan ons altın tarafında dalgalı bir seyrin izlenebileceğini belirten İslam Memiş, gram altında beklediği düşüşlerin de bu durumdan kaynaklandığını vurguladı. Memiş’e göre gram altında gözlenen her düşüş, yatırımcılar tarafından bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

‘KADEMELİ ALIM FIRSATI’ VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Gram altın tarafında gözlenecek olan her düşüşün kademeli bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, “Gram altın yatırımcısına her zaman şunu söyledik, ons altın nereye gram altın oraya” ifadelerini kullandı.

Ons altın tarafında düşüş beklendiği için gram altın fiyatlarında da aşağı yönlü hareketlerin gözleneceğini belirten İslam Memiş, şu an için serbest piyasalarda gram altının 2 bin 803 TL seviyesinden işlem gördüğünü ifade etti.

Gram altında 2 bin 780 TL seviyesinin destek seviyesi olduğunu belirten Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ons altın geriledikçe gram altını da takip etmeye devam edeceğiz. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar ve altın yatırımı değerlendirenler bu haftayı değerlendirebilir.”