Ekonomi

2 Eylül 2024 akaryakıt fiyatlarına zam var mı? Güncel benzin, motorin, LPG fiyatları

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan hareketlilik, fiyat tablolarında arama motorları üzerinden sık sık sorgulamalar yapılmasına yol açtı. Her yeni güne yeni bir zam açıklaması ile uyanmanın tedirginliğini yaşayan araç sahipleri, bir fiyat değişikliğinin söz konusu olup olmadığını merak etti.

Koronavirüs salgınında yükselişe geçen enflasyon, günümüzde halen ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkenin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Enflasyonun düşürülebilmesi adına pek çok ülkede sıkı para politikaları devreye girerken bu süreçte birçok sektörde de zamlı fiyat tarifeleri göze çarpmaya başladı.

Ülkemizi de etkisi altına alına yüksek enflasyon sorunu, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine neden oldu. Ek olarak döviz kurlarında gözlenen hareketlilikten de etkilenen Türk lirası, yaşadığı değer kaybından ötürü tüketicileri adeta köşeye sıkıştırdı.

Zorlu ekonomik şartların hissedilmeye devam edildiği şu günlerde özellikle akaryakıt fiyatları arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Gerek yüksek enflasyon gerek ise de brent petrol fiyatlarında gözlenen hareketlilikten nasibini alan akaryakıt fiyatlarına dair herhangi bir zam ya da indirim açıklamasının yapılıp yapılmadığı merak edildi. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde akaryakıt sektöründe yaşanan son gelişmelere dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞECEK Mİ?

Geçtiğimiz haftalarda indirim ile duyurulmuş olan benzin ve motorin fiyatlarına karşın LPG’ye zam yapılmıştı. Eylül ayı öncesinde yapılmış olan bu güncellemenin ardından akaryakıt fiyatlarına yönelik zam ya da indirim planlanıp planlanmadığı merak konusu oldu.

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre yetkililer 2 Eylül 2024 Pazartesi günü için akaryakıt ve LPG fiyatları için herhangi bir zam ya da indirim uygulaması planlamıyorlar.

GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI 2 EYLÜL 2024

2 Eylül 2024 Pazartesi için belirlenmiş olan akaryakıt ve LPG fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Avrupa Yakası benzin- motorin- LPG: 43,24 TL- 43,16 TL- 23,73 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası benzin- motorin- LPG: 43,13 TL- 43,09 TL- 23,19 TL
  • Ankara benzin- motorin- LPG: 43,55 TL- 43,57 TL- 23,74 TL
  • İzmir benzin- motorin- LPG: 44,05 TL- 44,09 TL- 23,49 TL