Kamu Personelleri

BDDK memur alımı kadro dağılımı: BDDK memur alımı ilanına nasıl başvuru yapılır?

Geçtiğimiz günlerde ilana çıkan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) memur alımı yapılacağını bildirmişti. Kamu kurumu tarafından ilan edilen kadro dağılımı ve diğer başvuru detayları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

Memur alımı ilanlarının yakından takip edildiği şu günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanmış olan ilan merak konusu oldu. Faaliyetlerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak devam eden kurumun hangi pozisyonlar için personel ihtiyacı olduğu araştırılmaya başlandı.

BDDK tarafından düzenlenip Resmi Gazete’de yayınlanmış olan memur alımı ilanı için başvuru sürecinin devam ettiği bildirildi. Peki, BDDK’nın ilgili memur alımı ilanına nasıl, nereden başvuru yapılabilir? İşte merak edilenler…

BDDK MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI AÇIKLANDI

BDDK tarafından düzenlenmiş olan memur alımı ilanı kapsamında kuruma toplamda 160 personel alınacağı bildirildi. Bilişim alanında 4 alt başlık hazırlayan kamu kurumu; 1’inci alan için 25, 2’nci alan için 15, 3’üncü alan için 15 ve 4’üncü alan için de 10 yeni personele ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Uzman yardımcısı kadrosu için 10, bankacılık uzman yardımcısı hukuk alanı için 10, bankacılık uzman yardımcısı bankacılık alanı için 50 ve bankalar yeminli murakıp yardımcısı kadrosu için de 25 yeni personel ihtiyaç duyduğunu belirten BDDK, ilan dahilinde KPSS şartlarının belirlenmiş olduğunu açıkladı. Buna göre ilgili pozisyonlar için adayların KPSS’den en az 75 puan almış olmaları gerekecek. Ayrıca eğitim, deneyim, dil vb. özel şartların da sağlanmaları istenecek.

BDDK MEMUR ALIMI İLANI BAŞVURU EKRANI

35 yaşın altında olan ve diğer şartları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurularına açık olan BDDK memur alımı ilanı, arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. Söz konusu ilana nereden ve nasıl başvuru yapılabileceği merak konusu oldu.

28 Ağustos tarihinde memur alımı ilanını başvurulara açmış olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, söz konusu başvuru sürecinin 4 Eylül tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Aday başvurularının ise e- Devlet sistemi üzerinden online olarak kabul edildiği açıklandı.