Gündem

Sendika yetkilisinden hükümete çağrı: Eğitime hazırlık ödeneği artırılsın

Okulların açılmasına az bir zaman kala öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneğine yönelik talep geldi. Sendika yetkilisi hükümete seslenerek ödeneğinin artırılmasını talep etti. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Okul zilinin çalmasına oldukça az bir zaman kala gündem de hareketlenmeye başladı. Öğrenciler ve veliler artan kırtasiye masraflarına tepki gösterirlerken sendikalar da öğretmenlerin haklarına yönelik taleplerde bulunmaya başladı.

Öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneği ile ilgili konuşan Eğitim Bir Sen (EBS) yetkilisi, hükümete seslendi. Mevcut şartları baz alan yetkili isim, yeni eğitim- öğretim dönemi öncesinde ilgili ödeneğin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. İşte ayrıntılar…

EBS ŞUBE BAŞKANINDAN ÖDENEK TEPKİSİ

Toplumun her kesimini derinden etkileyen ağır ekonomik şartlar gündemden düşmezken okulların açılmasına az bir zaman kala öğretmenlerin de sesleri yükselmeye başladı. Alım güçlerinin düştüğünü belirten öğretmenlerin maaş artış talepleri dikkat çekerken son olarak eğitime hazırlık ödeneği ile ilgili de bazı açıklamalar yapıldı.

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımında eğitime hazırlık ödeneğinin yetersizliğine dikkat çeken Ermiş, hayat pahalılığının artığını ve buna bağlı olarak da eğitime hazırlık ödeneğinin en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini savundu. Ek olarak söz konusu ödenekten tüm eğitim çalışanlarının yararlanmaları gerektiğini belirten Ermiş, paylaşımı ile gündeme bomba gibi düştü.

EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ NEDİR?

Eğitim Bir Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş’in eğitime hazırlık ödeneği tepkisi dikkat çekerken bu ödeneğin kimlere verildiği de bir kesim tarafından merak edildi.

Eğitime hazırlık ödeneği, öğretmenlerin eğitim- öğretim dönemlerine hazırlanmaları amacı ile verilen maddi bir destek olarak tanımlanabilir. Bu destek ile öğretmenlerin eğitim materyallerini temin etmeleri ve diğer hazırlık çalışmalarını tamamlamaları amaçlanır.

Ekonomik şartların iyiden iyiye ağırlaştığı şu günlerde eğitime hazırlık ödeneğinin de artırılması gerektiği düşünülüyor. Bu kapsamda Ermiş’in ‘eğitime hazırlık ödeneği asgari ücret kadar olsun’ talebinin karşılık bulup bulmayacağı merak ediliyor.