Genel

SGK olmadan fizik tedavi yapılır mı?

SGK desteği olmadan fizik tedavi yöntemlerinden yararlanılıp yararlanılamayacağı merak edilmektedir. Bu kapsamda biz de bu içeriğimizde hem bu konuya hem de SGK’nın fizik tedavi desteğine dair birtakım bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Sigortalı kişilere sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanma hakkı tanıyan Sosyal Güvenlik Kurumu, doktor raporunun bulunması halinde fizik tedavi desteği de vermektedir.

Bölgesel ya da tüm vücut için doktor tarafından önerilen fizik tedavi yöntemleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun destek başlıkları arasında yer almaktadır. Peki, SGK desteği olmadan fizik tedaviye başlanabilir mi? SGK’nın fizik tedavi desteğinden kimler, nasıl yararlanabilir? İşte konuya dair merak edilenler…

SGK FİZİK TEDAVİ YARDIMI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalı olup belirli kriterleri karşılayan hastalara, fizik tedavi desteği vermektedir. Hekim tarafından önerilmiş olan fizik tedavi kapsamında çıkan masrafların tamamı, SGK tarafından karşılanır.

SGK FİZİK TEDAVİ YARDIMI HANGİ DURUMLARDA ALINIR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hekim önerisi ile başlanacak olan fizik tedavi masraflarını karşılayabilmesi için öncelikle bir raporun bulunması gerekir. Söz konusu raporda hastanın 30 günü aşmayacak şekilde fizik tedavi alması tavsiyesi yer alıyor ise SGK sigortalı hastanın tüm masraflarını karşılar. 30 seanslık tedavi şartı, bölge kontrolü gerektiren hastalıklar için geçerli değildir.

FİZİK TEDAVİ RAPORU HANGİ DURUMLARDA YENİLENMELİ?

30 güne kadar olan fizik tedavi raporları kapsamında sigortalının tüm masraflarını karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu, tedavi süresinin 60 seansı geçmesi halinde ise ilgili raporun yenilenmesini istemektedir. Ek olarak fizik tedaviye başlanıldıktan sonra 5 günlük ara verilmesi halinde de söz konusu raporun yenilenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde fizik tedavi masrafları hastanın sorumluluğunda olacaktır.

SGK DESTEĞİ OLMADAN FİZİK TEDAVİYE BAŞLANABİLİR Mİ?

Sigortası olmayan kişiler de kendileri için tavsiye edilen fizik tedaviye başlayabilirler. Ancak bu durumda masrafların tamamı hasta tarafından karşılanır.

ÖZEL HASTANELERDE SGK FİZİK TEDAVİ DESTEĞİ VAR MI?

Özel hastanelerce yürütülen fizik tedavi süreci için de SGK’dan destek alınabilir. Ancak söz konusu özel kurumun SGK ile anlaşmalı olması gerekmektedir.