Gündem

Beklenen haber geldi: Fark ödemeleri bugün yapılacak! Kim, ne kadar alacak?

Emeklilerin dört göz ile bekledikleri fark ödemeleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre milyonlarca emekli bugün itibari ile fark ödemelerini hesaplarında görüntüleyebilecek. Peki, kim, ne kadarlık bir fark ödemesinden yararlanabilecek? İşte ayrıntılar…

Ağırlaşan ekonomik şartlar her kesimde olduğu gibi emeklilerde de ciddi sıkıntıların baş göstermesine yol açtı. Hemen hemen her gün akaryakıttan gıdaya, doğal gazdan elektriğe tüm alanlarda zam güncellemeleri ile karşılaşan emekliler, kısıtlı maaşları ile geçinemediklerini dile getirmeye başladı.

Yapılan maaş artışlarına rağmen yoksulluk sınırının altında kalan bütçeleri sebebi ile zor günler geçiren emekliler, son olarak temmuz ayında maaş artışı yaşamışlardır. 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilen en düşük emekli maaşına ek olarak yüzde 24,73’lük bir zam oranı da açıklanmıştı.

Taban aylığa yansıtılmış olan 2 bin 500 TL’lik fark ödemesi milyonlarca emekliyi tatmin etmedi. Ek düzenlemenin zorunlu hale geldiğini savunan emeklilerin talepleri sürerken fark ödemelerine dair yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre taban aylıklardan kaynaklanan fark ödemeleri bugün itibari ile hesaplarda görüntülenebilecek. İşte ayrıntılar…

4 MİLYONA YAKIN EMEKLİ YARARLANACAK

Temmuz ayında açıklanan zamlar, emeklileri tatmin etmemeye devam ediyor. Enflasyon doğrultusunda artan maaşlara ek olarak taban aylıkları da 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilen emekliler, mevcut şartlar karşısında böyle bir gelir ile temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacaklarını savunmaya başladı.

Emeklilerin ek düzenleme talepleri gündemden düşmezken milyonları ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz ayında 12 bin 500 TL’ye yükseltilen ancak düzenleme yasalaşmadığı için ödemenin tamamını alamayan emeklilere bugün itibari ile fark ödemeleri yapılacak. Bu uygulamadan 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak.

KİMLER, NE KADAR FARK ÖDEMESİ ALACAK?

Kök aylığı 12 bin 500 TL’nin altında kalan tüm emekliler fark ödemesinden yararlanabilecek. 12 bin 500 TL’nin altında kalan tutar, otomatik olarak tamamlanacak. Dolayısı ile kimi emekli 100 TL, kimi emekli ise 2 bin 500 TL gibi bir fark ödemesinden yararlanmış olacak.