Gündem

En düşük memur maaşı 62000 TL mi olacak? Yetkili isim resmen açıkladı

Son günlerde gündemden düşmeyen memur maaşları, sendika başkanı tarafından bir kez daha gündeme taşındı. Yoksulluk sınırına dikkat çeken başkan, memur maaşlarına ek zam yapılması gerektiğini savundu. İşte ayrıntılar…

Temmuz ayında toplu sözleşme ve enflasyon farkına bağlı olarak maaş artışı yaşan memurlar, son günlerde geçim dertleri ile gündeme gelmeye başladı. Temmuz ayında yaşanan maaş artışının ağustos ayının ilk haftası itibari ile eridiğini savunan memurlar, yetkililere seslendi.

Memurların ek zam talepleri gündemden düşmezken sendika yetkilileri de son günlerde bu konuya yönelik sık sık açıklamalarda bulunmaya başladı. Son olarak Kamu- SEN Genel Başkanı Önder Kahveci de eriyen memur maaşlarına dikkat çekerek ek zam talebini yineledi. İşte Kahveci’nin o açıklamalarına dair ayrıntılar…

YOKSULLUK SINIRINA DİKKAT ÇEKTİ

Kamu- SEN Genel Başkanı Önder Kahveci yapılan son yoksulluk sınırı açıklamasına dikkat çekti. Memur maaşlarının 62 bin TL’lik yoksulluk sınırının altında kaldığını belirten Kahveci, bu duruma yönelik çözümlerin üretilmesi gerektiğini savundu.

Yayınlamış olduğu yazılı açıklamada memur ve emekli maaşlarına yer veren Kahveci, yapılan zamların enflasyon karşısında yeterli olmadığını ve düşen alım gücünün artırılabilmesi adına ek düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

“EK ZAM ŞART”

Memurların ve emeklilerin ekonomik yüklerinin hafifletilebilmesi adına maaşların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Kahveci, alım gücünün korunmasının her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı.

Ek zam düzenlemelerinin bir seçenek değil bir zorunluluk haline gelmiş olduğunu belirten Kahveci, yanı sıra refah payı düzenlemesine de dikkat çekti. Kahveci, yazılı açıklamasının bir kısmında şu ifadelere yer verdi: “Maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibari ile maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerimizin karşılık bulması, bu süreçte hayati bir önem taşımaktadır.”

Kahveci’nin yoksulluk sınırı olan 62 bin TL’yi baz alarak memur ve emeklilerin maaşları için ‘zam’ talebinde bulunması, vatandaşları umutlandırdı. Hükümet yetkililerinin bu taleplere nasıl karşılık verecekleri merak konusu oldu.