Gündem

Emekliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat! Ulaşım hizmetlerine sınırlama getirildi

Emeklileri ve 65 yaşın üzerinde olan diğer vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre bazı bölgelerde bu gruplarda yer alan vatandaşlar için ulaşım sınırlaması devreye girdi. İşte ayrıntılar…

Emekli maaşlarının gündemden düşmediği şu günlerde, milyonları etkileyecek yeni bir gelişme yaşandı. Çeşitli düzenlemeler neticesinde hayata geçirilmiş olan ücretsiz ulaşım hizmetinde sınırlamaya gidilmiş olduğu öğrenildi.

Yerel seçimlerin ardından dur durak bilmeyen zam açıklamalarının ardından iyice dara düşen emekliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorlardı. Ancak son gelişmelere göre bazı bölgelerde bu avantaja sınırlama getirildi. Sınırlamanın Türkiye geneline yayılıp yayılmayacağı merak ediliyor. İşte ayrıntılar…

TOPLU TAŞIMA HİZMETİNDE BÜYÜK ENGEL

Arka arkaya açıklanan akaryakıt zamlarının ardından benzin ve motorin fiyatları rekor seviyeye ulaştı. 50 TL’ye dayanan yakıt fiyatlarının ardından ulaşım ücretlerinde de değişikliğe gidildi.

Birçok ulaşım firması bilet tarifelerinde değişikliğe giderken son olarak emeklileri ve 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre bazı büyükşehir belediyeleri artan maliyetler sebebi ile toplu taşımada çeşitli düzenlemeleri devreye aldı.

Yozgat Belediyesi’nden gelen habere göre 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakları ellerinden alındı.

4 SEFERDEN SONRASI İÇİN ÜCRET ÖDENECEK

Yozgat Belediyesi’nin 65 yaş üstü vatandaşları kapsayan ücretsiz toplu taşıma hizmetinin kaldırılmış olması, şehirde büyük tepkilere sebep oldu. Bu düzenlemenin diğer şehirlerin yönetimleri tarafından da uygulanıp uygulanmayacağı merak edilirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden de bir açıklama geldi.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışların etkilerini azaltabilmek amacı ile harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz toplu taşıma hizmetine bir sınırlama getirdi. Edinilen bilgilere göre 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenciler için geçerli olan ücretsiz biniş hakkı günlük olarak 4 sefer ile sınırlandırıldı. Bu gruplarda yer alan vatandaşlar gün içerisinde 5’nci kez toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmak istemeleri halinde ücret ödemek durumunda kalacaklar.