Gündem

Emekli olmak isteyenlere yüzde 30’luk maaş farkı! Aman dikkat

Emeklilik için gün sayanları yakından ilgilendiren yeni gelişmeler yaşandı. Emeklilik dilekçesini vermeye hazırlanan veyahut da bekleten vatandaşlara seslenen uzmanlar, daha yüksek maaş almanın mümkün olduğunu ifade etti. işte ayrıntılar…

Geçim dertleri gün be gün artan emekliler, son olarak temmuz ayında maaş zammı aldı. Yansıtılan yüzde 24,73’lük artış oranının yanı sıra taban aylığı da 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltildi.

7 Ağustos 2024 Çarşamba günü yatırılacak olan maaş farkları için geri sayım devam ederken emekli olmak için gün sayan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Habertürk canlı yayınında konuşan Ahmet Kıvanç, yüzde 30’luk maaş artışı fırsatının kaçırılmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte Kıvanç’ın milyonları ilgilendiren o açıklamasına dair ayrıntılar…

“YÜZDE 86’LIK ZAMDAN YARARLANAMAYACAKLAR”

Emeklilik dilekçesini 2024 yılı içerisinde verecek olanların 2025 yılında verecek olanlara nazaran yüzde 30 oranında daha fazla maaş alacaklarını belirten Ahmet Kıvanç, rakamlar ile konuştu.

Dilekçesini 1 Ocak 2025 tarihinden sonra teslim edecek olanların yüzde 86’lık zamdan yararlanamayacaklarını belirten Kıvanç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yüzde 86’lık zam kaybının yansıması enflasyonun seyrine bağlı olarak değişecek ancak mevcut enflasyon projeksiyonlarına göre yüzde 30 ila yüzde 25 aralığında bir fark olacak. Ocak ayına gelindiğinde e- Devlet’teki emekli aylığı 3’te 1 oranında azalmış olacak.”

NASIL HESAPLANACAK?

Emekli maaşlarına yönelik bir hesap yaptığını belirten Kıvanç, şu an e- Devlet’te 31 bin TL olarak görüntülenen maaşın enflasyon hesabı kapsamında 24 bin TL’ye kadar düşeceğini ifade etti.

2024 ila 2025 yılları arasında maaş açısından ciddi bir farkın oluşacağını belirten Kıvanç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aralık ayının enflasyonu 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak. Açıklamanın ardından yeni bir hesap yapılacak. O aylık da 23- 24 bin TL’ye karşılık gelecek. Burada merak edilen şu: Deniliyor ki ‘ocak ayındaki zamdan yararlanamayacak mıyız?’ O zamdan hem bu yıl hem de gelecek yıl emeklilik dilekçelerini teslim edenler yararlanabilecek.”