Gündem

Memur sendikasından 10 bin TL’lik seyyanen zam talebi! Tepkiler büyüyor

Memur maaşlarına yansıtılan temmuz ayı zammı tartışılmaya devam edilirken sendikadan önemli bir açıklama geldi. Tüm memurları kapsamayan seyyanen zam düzenlemesine dikkat çeken Mil Büro- Sen, yetkililere seslendi. İşte ayrıntılar…

6 aylık enflasyona ve toplu sözleşme zammına bağlı olarak senede iki kere maaş artışı yaşayan memurlar, son olarak temmuz ayı zammı ile gündeme gelmişlerdir. 6 aylık enflasyon farkına ve toplu sözleşme zammına bağlı olarak gelirleri güncellenen memurlar mevcut ekonomik şartlar karşısında yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulabileceğini savunurlarken son gelişme sendika yetkililerinin tepkilerine yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan seyyanen zam düzenlemesinin tüm memurları kapsaması gerektiğini savunan Mil Büro- Sen, yetkililere tepki gösterdi. İşte Mil Büro- Sen tarafından yapılan resmi açıklamaya dair ayrıntılar…

“EMEKÇİLER YİNE UNUTULMUŞTUR”

Hakim ve savcı maaşlarına yansıtılan seyyanen zamma dikkat çeken Mil Büro- Sen, yetkililere seslendi. Vergi Paketi’ne ilişkin görüşmeler esnasında eklenen bir madde ile halim ve savcı maaşlarına seyyanen zam yapılmış olduğunu hatırlatan sendika yetkilileri, bu kararın adil olmadığını vurguladı.

Hakim ve savcılar için verilmiş olan seyyanen zam kararının, önemli görevlerde bulunan bu meslek grubu mensupları için yerinde olduğunu belirten sendika, öte yandan bakanlığın yalnızca hakim ve savcılardan ibaret olmadığını da ifade etti. Sendika, diğer çalışanları kast ederek şu ifadeleri kullandı: “Hakim ve savcılar ile birlikte ekip olarak duruşmalara çıkan, keşiflere ve otopsilere giden, hakim ve savcıların eli, kolu vazifesi gören, verilen kararları icra eden adalet emekçileri yine unutulmuştur.”

TALEPLERİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde yapılan Vergi Paketi görüşmeleri kapsamında hakim ve savcılar için eklenmiş olan seyyanen zam maddesinin adil olmadığını belirten Mil Büro- Sen yetkilileri, bu kararın kapsamının genişletilmesi gerektiğini savundu.

Hakim ve savcılar ile birlikte adeta bir ekip olarak çalışan diğer adalet emekçilerinin de maaş artışından yararlanması gerektiğini belirten sendika yetkilileri, taleplerini şu şekilde paylaştı: “Acilen adalet hizmetleri sınıfının kurulmasını, 10 bin TL seyyanen zam yapılmasını ve havuz ücretlerinin geri getirilerek ödenmesini talep ediyoruz.”