Gündem

SGK ‘ücretsiz’ diyerek duyurdu: Emeklilere tanımlanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklileri yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Kamu kurumu yalnızca emekliler için tanımlanan ücretsiz hizmete ilişkin detayları paylaştı.

Sigortalılık ve emeklilik işlerinden sorumlu olan Sosyal Güvenlik Kurumu, son dönemlerde emekliler tarafından daha da yakından takip edilmeye başlandı. Düşük emekli maaşlarından şikayetçi olan milyonlarca kişi, kendi faydalarına tanımlanan karşılıksız hizmetleri öğrenmek üzere arama motorları üzerinden sorgulamalarını hızlandırdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar gündemden düşmezken milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kamu kurumu 81 ilde yaşayan emeklilerin ücretsiz olarak kaplıca hizmetinden yararlanabileceklerini bildirdi. İşte ayrıntılar…

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPLICA HİZMETİ

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan milyonların yüzlerini güldürecek bir açıklama geldi. Emekliler ile yakınlarının kurum ile anlaşmalı kaplıcalardan ücretsiz bir şekilde hizmet alabileceklerini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, bu hizmet için bazı şartların sağlanması gerektiğini de vurguladı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜCRETSİZ KAPLICA HİZMETİ ŞARTLARI

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekliler ve refakatçileri için tanımlamış olduğu ücretsiz kaplıca hizmeti, yalnızca sağlık gerekçesi ile devreye alınacak. Tedavi için gereken sağlık kurulu raporunun fiziksel tıp ve rehabilitasyon veyahut da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanları tarafından hazırlanmış olması istenecek.

İlgili uzmanlar tarafından hazırlanan raporda; hastalığın tanısı, tedavi süresi ve seans sayısı gibi bilgilere yer verilmiş olması gerekecek. Ayrıca ilgili rapor 6 aydan eski olmayacak. Eğer bu şartlar sağlanmıyor ise kişi için yeni bir sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi istenecek.

Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihi takiben 5 gün içerisinde ilgili kaplıca tesisine başvuru yapılması gerekecek. Bu süre içerisinde başvuru yapılması halinde yol giderleri ve gündelik giderler kurum tarafından karşılanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun anlaşmalı kaplıca tesisleri üzerinden sunduğu ücretsiz hizmet sayesinde yaşlıların ve bakıma muhtaç emeklilerin hayatları kolaylaştırılacak.

Sağlık Bakanlığı- Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliği içerisinde düzenlenmiş olan ücretsiz kaplıca tesisi uygulaması ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler, kurumun resmi web sitesine giriş yapabilirler.