Gündem

SGK uzmanı önceden açıkladı: Emekliler enflasyona karşı korunacak!

Düşük emekli maaşlarının gündemden düşmediği şu günlerde uzman isimden heyecan verici bir açıklama geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun intibak yasasına dikkat çekti. İşte Erdursun’un açıklamalarına dair ayrıntılar…

Emekli maaşları, son dönemlerin en çok tartışılan konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Yüksek enflasyon, rekor kur farkı ve diğer olumsuz gelişmeler karşısında düşük maaşları ile adeta bir yaşam mücadelesi vermeye çalışan emekliler, maaşlarına bir ara zammın yansıtılması gerektiğini savunuyorlar.

12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olan emekli taban aylığı ile geçinmek imkansız hale gelirken Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanından dikkat çeken bir açıklama geldi. İntibak yasası ile emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderileceğini belirten Özgür Erdursun, konuya yönelik ayrıntıları aktardı.

“MAAŞ FARKLARI GİDERİLECEK”

Emeklilere ve diğer Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumlu olduğu diğer alanlara yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunan Uzman Özgür Erdursun, son olarak intibak yasasına dikkat çekti. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte emekli maaşlarında düzenlemeye gidileceğini belirten Erdursun, böylelikle maaş farklarının da giderileceğini ifade etti.

İntibak yasası ile birlikte emeklilerin ekonomik açıdan rahata kavuşacaklarını belirten Erdursun, böylelikle bu grubun enflasyona karşı korunmuş olacağının altını çizdi.

“SORUNLAR ORTADAN KALKACAK”

1999 yılı öncesinde yüzde 75’in üzerine çıkan aylık bağlama oranı sonrasında yüzde 65’e çekilmişti. 2008 yılında ise yüzde 50’ye kadar düşürülen aylık bağlama oranı, birçok emekli arasında maaş açısından farklılıkların meydana gelmesine yol açmıştı.

Maaşları arasında ciddi farklılıkların oluştuğunu belirten emekliler bu durumun düzeltilmesi gerektiğini savunurlarken Erdursun’un açıklamaları yüreklere bir nebze olsun su serpti. Aylık hesaplama sisteminin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Erdursun, aylık bağlama oranının da artırılmasının beklenildiğini vurguladı.

Maaş farkı sorununun çözülebilmesi için düzgün bir intibaka ihtiyaç olduğunu belirten Erdursun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu intibak sayesinde emekli maaşları güncellenecek ve en düşük köy aylık veyahut da tamamlanan aylık gibi sorunlar ortadan kalkacak. Emekliler böylelikle enflasyon karşısında rahat bir nefes alabilecekler.”