Gündem

Milletvekilinden ‘memur emeklisi’ çıkışı: Mağdur edildiler

4A ve 4B emeklilerinin yanı sıra memur emeklilerinin geçim dertleri de günden güne artıyor. Konu ile ilgili konuşan Saadet Patisi Milletvekili Necmettin Çalışkan, maaş uygulamasının memur emeklilerini mağdur ettiğini vurguladı. İşte Çalışkan’ın dikkat çeken o açıklaması…

Enflasyon başta olmak üzere pek çok faktörün etkisi ile ağırlaşan gündelik hayat şartları, toplumun nerede ise her kesimini ciddi bir mağduriyete sürükledi. Bugün gelinen noktada hemen hemen her hizmet sektöründen yüksek oranlı zam açıklamaları gelirken maaşlara aynı oranda zam gelmemiş olması, vatandaşların bütçelerini adeta sıfırladı.

Borcu borçla kapatmaya çalışmaktan ellerine nakit para dahi geçemeyen vatandaşlar bu sürecin ne zaman biteceğini merak ederlerken özellikle emekliler için şartlar iyice ağırlaştı. 12 bin 500 TL’lik taban aylığı uygulamasına tepki göstermeye devam eden emeklilere yönelik yeni bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı merak edilirken milletvekilinden sert bir tepki geldi.

Yalnızca 4A ve 4B emeklilerinin değil memur emeklilerinin de ağır şartların etkisi altında olduklarını belirten Saadet Partisi Milletvekili Necmettin Çalışkan, konuya yönelik değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar…

“BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYORLAR”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurulu’nda memur emeklilerinin geçim sıkıntılarını gündeme getirdi. Memur emeklilerinin devlet terbiyesi gördükleri için sitem etmediklerini vurgulayan Çalışkan, bu grubun düşük maaşlarına dikkat çekti.

“Memur emeklileri büyük mağduriyet yaşamaktadır” ifadelerini kullanan Çalışkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamuya 25 yıl hizmet etmiş olan bir memur 17 bin 900 TL, 40 yıl hizmet etmiş olan bir memur ise 20 bin 500 TL emekli maaşı almaktadır.”

HAKSIZLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Memur emeklilerinin ekonomik açıdan yaşadıklarının son derece vahim olduğunu belirten Çalışkan, dikkat çeken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Devlet terbiyesi gördükleri için isyan etmeyen bu insanlara, bu haksızlık asla yapılmamalıdır.”

Normal emeklilerin aldıkları 12 bin 500 TL’den sık sık bahsedildiğini ancak memur emeklilerinin durumlarının da bir o kadar vahim olduğunun atlandığını ifade eden Çalışkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk kez seyyanen zam memur emeklisine yapılmamış, böylece büyük bir mağduriyete uğramışlardır.”