Ekonomi

Ons altın geriledi, gram altın yükselişte! 4 Ağustos 2024 altın fiyatları

Dolar kurunda gözlenen dalgalı hareketler, altın piyasasında da grafiklerin değişmesine yol açtı. Bir düşüp bir yükselen altın fiyatları, yeni günde de merak konusu oldu. Peki, gram altın kaç TL oldu, çeyrek altın ne kadar? İşte güncel altın fiyatları…

Pandemi döneminde enflasyonda başlayan yükseliş, birçok alanda beklenmedik gelişmelerin yaşanmasına yol açmıştı. Enflasyona bağlı olarak alınan kararlar neticesinde hem döviz kurlarında hem de altın piyasasında rekorlar kaydedilirken bu durum gündelik hayatı da olumsuz etkiledi.

Bugün gelinen noktada hem ülkemiz Merkez Bakası hem de diğer merkez bankaları enflasyon ile mücadele kapsamında sıkı para politikalarını devreye aldı. Buna bağlı olarak Amerika Merkez Bankası’ndan gelen her açıklama, döviz kurlarında ve dolayısı ile de altın fiyatlarında değişimlere yol açtı.

Enflasyonun yanı sıra Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler de kurlar ve altın piyasası üzerinde etkili oldu. Son olarak İran’ın İsrail’e karşı yapmış olduğu açıklamalar ve diğer ülkelerin o açıklamalara karşı aldıkları pozisyonlar, piyasaların çalkalanmasına sebebiyet verdi. Yatırımcıların ve potansiyel yatırımcıların yanı sıra sade vatandaş da bu süreçte özellikle altın fiyatlarını yakın takip altına aldı.

Geçtiğimiz günlerde gram altında kayda geçen rekorun ardından bugün altında yükselişin halen devam ettiği görüldü. Peki, altın fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar…

ONS ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Gram altının gidebileceği noktayı ons altın çerçevesinde değerlendiren uzmanlar, sene sonuna doğru ons altında ciddi yükselişlerin kayda geçeceğini öngörmeye devam ediyor. Özellikle FED’in faiz indirimini açıklayacağının düşünüldüğü eylül ayında altında ciddi bir değişim beklenirken yeni günde ons altının düşüşe geçmiş olduğu görüldü.

4 Ağustos 2024 Pazar günü haberin yazıldığı saat itibari ile ons altının alış fiyatı 2.443,37 dolar, satış fiyatı ise 2.443,98 dolar olarak kayda geçti.

4 AĞUSTOS 2024 ALTIN FİYATLARI GÜNCEL

Ons altında gözlenen yüzde 0,10’luk düşüşün aksine hem gram altın hem de çeyrek altın tarafında yükseliş kaydedildi. Güncel fiyatlar şu şekilde:

  • Gram altın: 2.608,97 TL
  • Ons altın: 4.328 TL