Ekonomi

Vatandaşlar fırının kapısında şok geçirdi! O şehirde ekmeğe yüzde 25 zam geldi

Fındık dönemine giren Ordu’dan dikkat çeken bir haber geldi. Ordulu vatandaşlar bu sabah fırına gittiklerinde şoke eden ekmek zammı ile karşı karşıya kaldı. İşte ayrıntılar…

Hububat hasadının ardından üreticilerden ve sektör temsilcilerinden yüzleri güldüren açıklamalar gelmişti. Bu sene nerede ise her bölgede yüksek verimin kayda geçmiş olduğu bildirilirken hasadın hemen ardından gelen ekmek zammı ağızları bir karış açıkta bıraktı.

Ordu ilinde başlayan fındık hasadı, üreticileri ciddi bir çalışmanın içine sürükledi. Hasat çalışmalarına hız kesmeden devam edilirken şehirde herkesi şaşkına çeviren yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre bu sabah fırına ekmek almaya giden vatandaşlar, dev fiyat artışı ile karşı karşıya kaldı. İşte detaylar…

YÜZDE 25’LİK ZAM ŞOKE ETTİ

Başlıca fındık üretim yerlerinden olan Ordu’da ağustos ayına girilmesi ile birlikte hareketlilik başladı. Şehirde üreticiler fındık hasadına başlarlarken bugün bölge halkını şaşkına çeviren yeni bir gelişme yaşandı.

Artan enflasyona ve diğer parametrelere bağlı olarak gün be gün açıklanmaya devam edilen zamlar, bu kez ekmek tarafından geldi. Edinilen bilgilere göre artan maliyetler karşısında daha fazla direnemeyen Ordulu fırıncılar, zam kararı aldı.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde fırıncıların zam talepleri karşılık buldu. Akaryakıt, un ve diğer faktörler doğrultusunda Ordu’da yüzde 25 oranında zam yapılmış olduğu bildirildi.

12,50 TL OLDU

Ordu’da sektör temsilcilerin ve diğer yetkililerin değerlendirdikleri ekmek zammı talebi, karşılık buldu. Zam öncesinde 10 TL’den satışa sunulan 250 gramlık ekmek, yüzde 25’lik zammın ardından 12 TL 50 kuruşa yükseltildi. Zamlı ekmek fiyatlarının bugün itibari ile geçerli olduğu bildirildi.

Düne kadar ekmek zammına dair bir bilgi sahibi olmayan Ordulu vatandaşlar, bu sabah saatlerinde fırına gittiklerinde büyük bir şok yaşadı. Fındık hasadı ile uğraşırken birden yüzde 25’lik ekmek zammı ile karşı karşıya gelen Ordulular, neye uğradıklarını şaşırdı. Halk arasında ve yerel basında bu gelişme ‘Ekmeğe fındık zammı’ sloganı ile kayda geçti.

Ordu’da ekmeğe gelen zammın ardından gözler diğer şehirlere çevrildi. Ancak şu an için Ordu dışında kalan şehirlerde ekmek fiyatlarına dair herhangi bir güncellemenin söz konusu olmadığı bildirildi.