Kamu Personelleri

Sayıştay 25 denetçi yardımcısı adayı alacak! Şartlar belli oldu

Kamuda görev yapmanın hayalini kuranlar için Sayıştay’dan bir açıklama geldi. Eksik kadrolarını tespit eden Sayıştay, düzenlediği personel alımı ilanı aracılığı ile istihdam çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar…

Kariyerini ve dolayısı ile de aylık kazancını devletin güvencesi altına almak isteyen pek çok kişi, son dönemlerde personel alımı ilanlarını daha da yakından takip etmeye başladı. Ekonomik faktörlerden ötürü özel sektörü istihdam açısından riskli bulan vatandaşlar, eğitimleri ve diğer nitelikleri doğrultusunda başvurabilecekleri güncel personel alımı ilanlarını sorgulamaya başladı.

Bir süredir ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü dara düşen vatandaşlar, kamu adına belirlenmiş olan eksik pozisyonlara yöneldi. Bu noktada yüzleri güldürecek bir haber de Sayıştay’dan geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı eksik kadrolarını tespit ederek yeni bir personel alımı ilanı düzenledi. Düzenlemiş olduğu ilan kapsamında tek pozisyon için personellere ihtiyaç duyduğunu belirten Sayıştay, tüm ayrıntıları aktardı.

SAYIŞTAY PERSONEL ALIMI İLANI AĞUSTOS 2024

Sayıştay Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan personel alımı ilanında kurumun 25 denetçi yardımcısı adayına ihtiyaç duyduğu bilgisi kaydedildi. Aday adaylarının eleme, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacakları bildirildi.

Sayıştay Başkanlığı bünyesinde denetçi yardımcısı adayı olarak istihdam edilmek isteyenlerin sağlamaları gereken başvuru kriterleri şu şekilde paylaşıldı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’nci maddesi yer alan genel nitelikleri taşıyor olmak,
  • Eleme sınavının yapıldığı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1988 ve sonrasında doğanlar),
  • Hukuk, iktisat, işletme veya siyasal bilimler bölümlerinden mezun olmuş olmak,
  • Denetçilik görevini yurdun dört bir yanında yapılmasına engel olabilecek devamlı bir sağlık sorunu bulunmamak.

SAYIŞTAY PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU DETAYLARI

Sayıştay Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan personel alımı ilanı için 21- 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında sınav başvuruları kabul edilecektir. Geç başvuru tarihi ise 5 Eylül 2024 olarak belirlenmiştir.

Sınav başvuruları ÖSYM başvuru merkezleri veyahut da kurumun resmi web sitesi üzerinden online olarak kabul edilecektir. Ayrıca ÖSYM’nin mobil uygulaması aracılığı ile de sınav başvurusu yapmak mümkündür.