Ekonomi

Tütün tiryakileri kahrolacak! Her ay zam gelebilir, resmen açıklandı

Son dönemlerde sık sık fiyat artışları ile gündeme gelen tütün ürünleri, bir kez daha kahreden gelişmeler ile dikkat çekti. İşte o ismin tütün fiyatlarına dair yaptığı açıklamanın ayrıntıları…

Enflasyonun yükselmesi ile birlikte pek çok hizmet sektörü sık sık zam kararları almak durumunda kalırken bu süreçte özellikle tütün ürünleri rekor fiyatlara ulaştı. Normal şartlarda senede iki kez açıklanan enflasyon rakamlarına bağlı olarak güncellenen sigara fiyatları, son dönemlerde enflasyon açıklamalarından bağımsız olarak zamlanmaya başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan zamların ardından 60 TL’nin üzerine çıkan sigara fiyatları, tüketicilerin tepkilerine sebep olmuştu. Fiyat artışlarının ne kadar devam edeceği birçok kişi tarafından merak edilirken gündeme bomba gibi bir haber düştü. Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tütün ürünlerini yakın zaman içerisinde bir zammın daha beklediğini ifade etti. İşte Yaşagör’ün dikkat çeken açıklamalarına dair ayrıntılar…

2,5 TL’LİK ZAM YOLDA

Tütün firmalarında ciddi bir maliyet artışının söz konusu olduğunu belirten Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tiryakileri kahredecek bir açıklamada bulundu. Yakın zaman içerisinde tütün ürünlerine 2,5 TL’lik bir zammın yansıtılmasının beklendiğini belirten Yaşagör, ayrıca bundan sonra tütün ürünleri için 6 ayda bir zam döneminin geride kalmış olduğunu vurguladı.

“HER AY” VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

Önümüzde 10- 15 gün içerisinde 2- 2,5 TL’lik bir sigara zammının reyonlara yansımasının beklendiğini belirten Yaşagör, ayrıca maliyet artışlarından ötürü her ay fiyat değişimlerinin yaşanabileceğini ifade etti.

Üretim tarafında hizmet verenlerin günümüz şartlarında maliyetlerin altında kalkamadıklarını belirten Yaşagör, bu durumun reyonlara yansımasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Yetkililerin vatandaşların alım güçlerine yoğunlaşmaları gerektiğini savunan Yaşagör, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler esnaflar olarak, ticaretin içinde olan kişiler olarak vatandaşın alım gücü ne kadar yüksek ise biz de o kadar ticaretimizi artırmış, büyütmüş oluruz. Bu pazardan payımızı almış oluruz. Esasında alım gücünün yükseltilmesi önemli.”