Ekonomi

Kripto Para Nasıl Alınır Satılır ve En İyi Stratejiler

Başarılı kripto ticareti uzun uğraşlar, kripto kurları ve stratejileri ile alakalı bitmek bilmeyen araştırmalar sonucu gerçekleştirilir. Kripto stratejileri olmadan bu alanda başarıya ulaşmak, veya en azından sürekli başarı elde etmek imkânsızdır. Sadece duyguları tarafından yönetilen ve birçok hata yapmaya eğilimli kişiler bu yüzden çok ilerleyememektedir veya büyük kayıplar yaşamaktadır.

Dijital varlık piyasası sektör hâlâ gelişmekte ve yeni olduğundan dolayı yüksek değişkenliğe sahiptir. Kripto para fiyatları dün neyse bugün başka bir şey olur, yarın da başka bir şey olacaktır. Fakat bu fiyatlarda bahsedilen oynaklık tüccarlara büyük kazançlar elde etme fırsatı sunarken, bir diğer yandan da yapacakları hamlelerin riskini de artırır.

Zaten strateji ve birçok yöntem hakkında endişe edilmesi gerekiyorken yapılacak en iyi hamle WhiteBIT gibi merkeziyetçi bir kripto borsasını seçmektir. Bu tarz platformlar ayrıntılı rehberleri ve 7/24 aktif destek ekipleriyle kripto para bozdurma istiyor olun, veya satın almak istiyor olun, bu süreci çok basitleştirebilmektedirler.

Peki en iyi kripto para stratejisi nasıl belirlenir? Hemen öğrenelim.

Herkesin Bilmesi Gereken Alım Satım Teknikleri
Stratejileriniz varlığınızı ne kadar tutmayı istediğinize bağlı olarak değişebilmektedir. En kısa planlardan en uzunlara kadar burada size göre bir strateji bulabileceksiniz. Bir kere belirledikten sonra da stratejinize bağlı kalmak önemlidir. Bağlı kalamayacaksanız zaten onu seçmeniz hatalıdır. Fazla uzatmadan, en çok kullanılan stratejilere bir göz atalım:

Pozisyon ticareti. Kriptolardan getiri elde etmenin en az stresli yöntemi. Coin’leri alıp aylar, bazen yıllarca satmadan tutmaya dayalıdır. Bu strateji sayesinde piyasayı inceleyebilir, satabileceğiniz zamanı aceleye getirmeden belirleyebilirsiniz. Bu strateji çok sabır ister ve planınızdan önce satmak önerilmez.

Swing ticareti. Bu teknikte aldığınız kriptoları birkaç haftadan birkaç aya kadar tutarsınız.

Günlük alım satım. Bu yöntemde piyasaya girer, 24 saat içinde çıkarsınız. Kısa dönem fiyat hareketlerinin analizini iyi gerçekleştirebilmeli, doğru anda almalı ve satabilmelisiniz.

Scalping. Bu birkaç dakika ile 15 dakika arasında gerçekleşen alım satımlara denir. Küçük fiyat oynamalarından para kazanmaya dayanır.

Arbitraj. Bu teknik ise kripto kurlarının değiştiği birkaç kripto borsasında anında, genellikle botlar ile, işlem yapılmasına denir. Bir borsada alınıp diğerinde satılarak anlık, küçük kârlar elde edilir.

Çoğu tüccar kripto para nasıl alınır öğrendiği gibi günlük alım satıma girişmektedir. Fakat herkesin alım satım stratejisi kendine göredir ve kişisel özelliklerine bağlıdır.

Eğer yeterince şey öğrendiğinizi düşünüyorsanız ve coin nasıl alınır öğrendiğiniz gibi ticarete girmek istiyorsanız bile, bundan önce WhiteBIT demo tokenler ile pratik yapabilir, önce kendinizi geliştirmeyi seçebilirsiniz.