Genel

Trafik Felaketinde Bir Aile Yok Oldu: Hakkı Saruhan Oluç’tan Taziye ve Çağrı

Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Siirt Kurtalan'daki trafik kazasında bir ailenin trajik kaybı için taziyelerini sunarken, Lösemili Çocuklar Haftası vesilesiyle lösemi tedavisine daha fazla bütçe ayrılması çağrısında bulundu.

Antalya Milletvekili, Siirt’te Meydana Gelen Trajik Kazada Bir Ailenin Kaybı Üzerine Başsağlığı Diledi ve Lösemili Çocuklar Haftasında Sağlık Bakanlığı’na Çağrıda Bulundu

Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Siirt’in Kurtalan ilçesinde meydana gelen ve bir ailenin neredeyse tamamını kaybettiği trajik bir trafik kazası hakkında derin üzüntülerini dile getirdi. Kazada, Kozluk eski İlçe Eş Başkanı Mehmet Yaşar ağır yaralanırken, eşi ve beş çocuğu hayatını kaybetti. Milletvekili Oluç, “Yitirilen canlar için Allah’tan rahmet, kederli aileye ve yakınlarına başsağlığı, yaralı Mehmet Yaşar’a ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Bu acı olayın hemen ardından, Milletvekili Oluç 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir başka önemli konuya dikkat çekti. Löseminin yüksek tedavi başarı şansına rağmen hala birçok çocuğun bu savaşta desteksiz olduğunu vurguladı. Oluç, “Çocuklarımız hayatın kendisi, onların sağlığı ve esenliği için mücadele etmek hepimizin görevi. Lösemili çocuklarımızın tedavi masrafları için Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden daha fazla kaynak ayrılmalı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, lösemiyle mücadele eden çocuklara dayanışma ruhuyla destek olmanın ve yanlarında olmanın önemini vurguladı.

Konuya ilişkin Oluç şu ifadeleri kullandı;

”Siirt’in Kurtalan ilçesinde meydana gelen bir trafik kazasında Kozluk eski İlçe Eş Başkanımız Mehmet Yaşar ağır yaralanmış, eşi ve 5 çocuğu ise hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, aileye ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz, Mehmet Yaşar’a da acil şifa diliyoruz. Bu hafta 2-8 Kasım haftası, Lösemili Çocuklar Haftası. Çocuklar hayattır, hep söylüyoruz. Lösemi tabii ki hepimiz tarafından bilinen bir kan hastalığı ve tedavisi olabilen, tedavide başarı şansı yüzde 92 olan bir hastalık yani önlenebilen bir hastalık ve bu konuda özellikle Sağlık Bakanlığı bütçesinden tedavi masrafları için daha fazla pay ayrılması hususunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çocukların yaşam mücadelelerinde dayanışmamızı esirgemiyoruz ve yanlarında olmaya devam ediyoruz.” dedi.