Genel

Üç Kardeşin Ölümüne İhmal mi Sebep Oldu?

Üç kardeşin inşaat alanında cansız bedenleri bulundu. Olayın ihmal sonucu mu yoksa kaza mı olduğu soruşturuluyor.

İstanbul Sancaktepe’de kaybolan üç kardeşin inşaat alanında cansız bedenleri bulundu. Olayın ihmal sonucu mu yoksa kaza mı olduğu soruşturuluyor.

Kayboluşları

Batuhan (11), Baran (9) ve Berat (7) kardeşler pazartesi gününden bu yana kayıplardı. Aileleri ve mahalleli her yerde onları aradı, ancak ne yazık ki gelen haber kahretti. Üç kardeşin evlerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki bir inşaat alanında suyla dolu temelde cansız bedenleri bulundu.

Üç kardeşin son görüntüleri okulun güvenlik kameralarına yansımıştı. Okuldan çıktıktan sonra yolda yürürken görülen çocuklar, ellerindeki top ile oynamaya gittikleri düşünülüyor.

Ölüm Anı

Olayın nasıl gerçekleştiği tam olarak bilinmese de, çocukların topunun suya düştüğünü ve onu almaya çalışırken kayarak aşağıya düştükleri tahmin ediliyor. Baba sabaha karşı inşaat alanında arama yaparken suyun üzerinde bir top gördüğünü söyledi. Ardından da polis ekipleri tarafından acı haber verildi.

İhmal İddiası

Olayın ardından soruşturma başlatıldı. İnşaat alanının güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı, temeldeki suyun neden çekilmediği, çocukların nasıl girebildikleri gibi soruların cevapları aranıyor.

İnşaat uzmanları, temeldeki suyun çekilmesi gerektiğini, aksi takdirde tehlike oluşturacağını belirtiyor. İstanbul’da günlerdir sağanak yağmur yağdığını hatırlatan uzmanlar, bu suyun çekilmiş olsaydı belki de üç kardeşin hayatta kalabileceğini ifade ediyor.

Ailenin Acısı

Üç kardeşin ölüm haberiyle kahrolan aile, iki yıl önce de küçük kızlarını kaybetmişti. Bugün bir kez daha evlat acısını yaşayan aile, üç kardeşi yan yana toprağa verdi.

LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara Milletvekili) – ”Bu rant meselesi üzerinden yine tartışıldı az önce. 3 evladımızın da bu inşaatta canını kaybettiğini hepimiz… Allah’tan rahmet diliyoruz onlara da. Bunun da yine bir rant inşaatı olmadığını, Sancaktepe Belediyesi bir AK PARTİ belediyesi tarafından yapılan bir Cemevi inşaatı olduğunu hatırlatarak…” dedi.