Gündem

Gökhan Günaydın: “Meclisin gündemini bu kadar boş bırakma hakkına kim sahiptir?”

İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Meclisin gündemini eleştirdi. Emekli maaşları, enflasyon ve tezkereler konusunda hükümete sorular yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Meclisin yeni yasama döneminin ilk çalışma gününde yaptığı konuşmada, Meclisin gündemini boş bırakan hükümeti sert bir dille eleştirdi. Günaydın, emekli maaşları, enflasyon ve tezkereler konusunda hükümete sorular yöneltti.

Emekli maaşları insanların karınlarını doyuramıyor

Günaydın, 14 Temmuzda kapandığını ve iki buçuk ay tatil yaptığını söylediği Meclisin, 1 Ekim günü açıldığını hatırlattı. “Ülke bize bakıyor ki sorunlarımıza çözüm bulalım.” diyen Günaydın, bunun için öncelikli olarak yapılması gerekenleri sıraladı.

Günaydın, 16 milyon emeklinin 6,5 milyonunun 7.500 TL maaş aldığını belirterek, “Bir milletvekili olarak lütfen düşünün, 7.500 TL maaşla ev geçindirmeye çalışan insanlar var.” dedi. Günaydın, emekli maaşlarının insanların karınlarını doyurabileceği, onurla yaşayabilecekleri bir düzleme çekilmesi için bir kanun teklifi getirilmesini istedi.

Tezkere bile getiremiyorlar

Günaydın, Meclisin gündemine neden emekli maaşlarıyla ilgili bir kanun teklifi getirilmediğini sorarken, bunun yerine ne getirildiğini de eleştirdi. Günaydın, “Tezkere bile getiremiyorsunuz, 3 tane süresi dolmakta olan, dolmak üzere olan tezkere var, herhangi bir kanun teklifi yok, peki ne var? Aşağı yukarı bir yıldır bekleyen uluslararası sözleşmelerin ‘Madem gündem bulamadık, hadi bunları da yavaş yavaş eritelim.’ demek var.” ifadelerini kullandı.

Günaydın, ülkenin bu kadar birikmiş sorunları varken iki buçuk aydır kapalı olan Meclisi bugün açtıktan sonra Meclisin gündemini bu kadar boş bırakma hakkına kimin sahip olduğunu sordu.

Enflasyon rakamları alarm veriyor

Günaydın, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına da değindi. Aylık 4,75 TÜİK’in açıkladığı rakamın yıla düşen rakamının yüzde 61,53 olduğunu söyleyen Günaydın, “Siz ayda yüzde 5, yılda yüzde 60’ın üzerinde enflasyon alan bir memlekette gıda enflasyonunda Türkiye’yi dünyanın ilk 5’ine sokmuşsunuz, Sefalet Endeksi’nde ilk 10’una sokmuşsunuz ama diyorsunuz ki insanlara ‘7.500 lirayla geçinin.’” diye konuştu.

Günaydın, hükümetin enflasyonla mücadele etmek yerine, insanların alım gücünü düşüren politikalar izlediğini savundu. Günaydın, hükümete enflasyonu düşürmek için acil önlemler alması çağrısında bulundu.