Ekonomi

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Yeni emekli ikramiyeleri ve maaşları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, emekli maaşlarına zam ve evlilik düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emeklilere müjde verebileceklerinin sinyalini veren Erdoğan ve Bahçeli, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekliye yönelik düzenleme gündemdeydi. Erdoğan, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Erdoğan, emekli maaşlarına zam ve evlilik düzenlemesi ile ilgili bir konuşma da yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjde verebileceklerinin sinyalini bir kez daha verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açıklamaları da emekliye müjde niteliğindeydi. Bahçeli, emeklilerin maaşlarının artırılması ve evlenen emeklilere 5 bin TL destek verilmesi gibi taleplerini dile getirdi.

Bahçeli, “Emeklilerimizin maaşlarının artırılması, evlenen emeklilerimize 5 bin TL destek verilmesi, emekli ikramiyelerinin yükseltilmesi gibi taleplerimiz var. Cumhurbaşkanımızla bu konuları görüştük. Çok yönlü, kısa sürede ve sonuç verirler diye düşünüyoruz” dedi.

Emekli maaşlarına zam yapılması ve evlilik düzenlemesi ile ilgili çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve ne kadarlık bir artış olacağı merak ediliyor. Milyonlarca emeklinin gözü Meclis’in açılması ile birlikte öncelikli gündemlerden birisi de emekli zammı oldu.