Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ücretsiz elektrik ve Şanlıurfa’da 5 bin derslik vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da yerel yönetimler çalıştayında konuştu. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfalılardan oy istedi, 5 bin derslik sözü verdi ve ücretsiz elektrik vereceği vaadinde bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da düzenlenen yerel yönetimler Güneydoğu Anadolu çalıştayına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfalılardan belediye başkanlığı için oy istedi, 5 bin derslik sözü verdi ve özeleştiri yaptı.

Ücretsiz elektrik vaadi yenilendi

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfalı çiftçilere verdiği ücretsiz elektrik vaadini yenileyerek, “Burada söz veriyorum, elektrik için söz verdim, bedava vereceğiz. Derslik için de söz veriyorum, büyükşehir belediye başkanlığını bize vereceksiniz, en geç bir yıl içinde 5 bin dersliği Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın eğitimde son sırada olduğunu belirterek, “Şanlıurfa’nın eğitimde son sırada olmasını kabul etmiyorum. Bu ülkenin en güzel çocukları Şanlıurfa’da yaşıyor. Onların da en iyi eğitimi alması lazım” diye konuştu.

Özeleştiri: Şanlıurfalılar bize niye oy vermiyor?

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfalılardan oy isterken özeleştiri de yaparak, şöyle devam etti:

“Şu soruyu da kendimize sormamız lazım: Şanlıurfalılar bize niye oy vermiyor? E bir de helalleşmek lazım. Sen Şanlıurfa’ya hiç geldin mi? Şanlıurfa’da oturup bir vatandaşın sofrasına oturdun mu? Yemeğini yedin mi? Derdini dinledin mi? Oturup sohbet ettin mi? Bunları yapamadık. Bu toplantıyı Şanlıurfa’da yapmamızın nedenlerinden birisi de bu.”

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin yaptığı işleri hatırlatarak, bunları duyurmaları gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Biz bunları yeteri kadar anlatamadık. Bizim kusurumuz, kabahatimiz yaptığımız şeyleri yeteri kadar geniş kitlelere aktaramadık. Ya biz yaptık herkes duydu ama çoğu duymuyor. Bunları anlatmamız lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından çalıştay sona erdi.