Genel

Esenyurt’ta Sağanak Yağış Haramidere’yi Taşırdı

Esenyurt’ta sağanak yağış nedeniyle Haramidere taştı ve istinat duvarı çöktü. A haber muhabiri Hande Bayraktar, bölgedeki son durumu anlattı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde dün başlayan ve bugün de devam eden sağanak yağışlar, Haramidere’nin taşmasına ve istinat duvarının çökmesine neden oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşarken, belediye ekipleri de su baskınlarına müdahale etti.

İstinat Duvarı Çöktü

kamugundemi.com muhabiri, Yeşilkent Mahallesi’nden canlı yayın yaparak, bölgedeki son durumu aktardı. Bayraktar, şiddetli yağışların dün saatlerinden itibaren etkili olduğunu ve bugün sabah da Haramidere’deki istinat duvarının çöktüğünü belirtti. Bayraktar, “Yağışlar hızlı ve kısa sürüyor ancak oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz durumlarla sık sık karşılaşıldığını vatandaşlar tarafından da söylendi” dedi.

Bayraktar, drone kamerasıyla ekranlara getirdiği görüntülerde, istinat duvarının çökmesiyle oluşan yarıkları ve ayrıkları gösterdi. Bayraktar, “Bu noktadaki yerlerde yarıklar küçük de olsa mevcut ama bir yandan da istinat duvarlarının bazı noktalarında ayrıklar oluştuğunu da gördük. Oralarda özellikle tehlike oluşturduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bayraktar, ayrıca, belediye ekiplerinin geldiğini ve çalışmalarını sürdürdüğünü ancak yağışların ara ara devam ettiği için rögar kapaklarının tıkandığını ve dereye akan suların boşaltılması için delikler açtıklarını aktardı. Bayraktar, “Bu noktanın hiç sağlam olmadığını söyleyebilirim. Yetkililer de burada duran vatandaşları da bizleri de defalarca uyardılar” ifadelerini kullandı.

Köprü Riskli

Bayraktar, bölgedeki köprünün de riskli olduğunu ve belediye ekiplerinin uyarısına rağmen vatandaşların hala köprüyü kullandıklarını söyledi. Bayraktar, “Bakın bu köprünün üzerinde de hala vatandaşlar duruyor. Bu köprünün de riskli olduğunu söyleyelim. Bu bölgede ama İstanbul’da yağışlar ara ara devam ediyor” dedi.

Bayraktar, meteorolojinin günler öncesinden yağış uyarısı yaptığını ve İstanbul’da sarı ve turuncu kodlu yağış uyarıları verildiğini hatırlattı. Bayraktar, “Geçtiğimiz saat dilimlerinde yine yağışın etkisini gösterdiğini gördük. Bunlar 5-10 dakikalık yağışlar oluyor. Çok hızlı bir şekilde etkisini gösteriyor ardından duruyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar, son olarak, Haramidere’nin Esenyurt için çok büyük bir risk oluşturduğunu ve yağışların ilerleyen günlerde de etkisini sürdüreceğini belirterek, sözü stüdyoya bıraktı.