Ekonomi

Emeklilerin Zam Beklentisi: Ekim Ayı Müjde Getirecek mi?

Emekli maaşlarına zam yapılması için hükümetten gelecek haberi bekleyen milyonlarca emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’den yanıt geldi.

Emekli maaşlarına zam yapılması için milyonlarca emekli, hükümetten gelecek haberi bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, daha önce emekli maaşlarına zam için Ekim ayını işaret etmişti. Peki, Ekim ayında emeklilere müjde verilecek mi? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verdi.

Emeklilerin Zam Talebi

Emekliler, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında alım gücünün erimesinden şikayetçi. Özellikle 7.500 lira ve altında maaşı olan 5,5 milyon emekli, kök maaşı nedeniyle tek kuruş zam alamadı. Zaman alanların ise enflasyon farkı yeterli olmadı. Emekliler, ara zam veya ikramiye talep ediyor.

Hükümetten Emeklilere Zam Sözü

Hükümet, emeklilerin taleplerini karşılamak için çalışma başlattığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce “Emeklilerin maaşları 7.500 lira altında kalanlar için olacak iş değil” demiş ve bakanlara maaş düzenlemesi için çalışma talimatı vermişti. Sonra en geç yıl sonunu işaret etti. Şimdi ise yılbaşından önce bir müjde olur mu sorusuna “İnşallah” dedi.

MHP lideri Bahçeli ise daha temkinli konuştu ve net bir tarih vermeden yakın zamanda emeklilere olumlu dokunuşlar yapılacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ise bu kez 2024 bütçesini işaret etti.

Meclis Açıldı, Gözler Zamda

Meclis’te yasama yılı açılışının ilk gününde, emeklilere verilen sözler hatırlatıldı. Liderlere zam takvimi soruldu. Milletvekilleri de emeklilerin beklentilerini dile getirdi. Emekli maaşlarına yapılacak düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği merak ediliyor.