Emlak

Kentsel dönüşüme giren Tozkoparan karanlığa büründü!

Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkımlar, elektrik hatlarını ve ağaçları da etkiledi. Mahalleli, elektrik hatlarının güvenliği ve ağaçların korunması için yetkililerden önlem almasını istiyor.

Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkımlar, elektrik hatlarını da etkiledi. Yıkımın olduğu sokaklar karanlığa gömülürken, elektrik kabloları yerlerinden çıktı. Üstelik bunların olduğu bölgelerde hala yerleşim ve dükkanlar var. Tozkoparan’da sadece binalar değil, ağaçlar da bir bir sökülüyor.

Yıkım Sırasında Elektrik Direkleri Zarar Gördü

Tozkoparan’da yaşayanların söylediğine göre, yıkım sırasında elektrik direkleri zarar gördü. Üstelik zarar gören yerler hala yerleşimin devam ettiği, insanların geçtiği noktalar. Gündüz ilettiğimiz bir sokak lambası vardı arkadaşlar, kökten söküp gitmiş burayı. Hani yatırıma gerek yok diyemiyoruz, burada insanlar yaşıyor. Bakın yine Albay Sedat Hocam Caddesi’nin başı elektrik direği bu, tahtadan olmuş, sadece kablolar tutuyor. Burası da cami bölgede öylece duruyor, tehlike saçıyor. Ancak Tozkoparan’da yaşayanların söylediğine göre henüz önlem yok.

Ağaçlar da Yıkımdan Nasibini Aldı

Tozkoparan’da en az 35 yıllık ağaçlar da bir bir sökülüyor. Mahalleli ağaçları kendisi dikmişti ancak yıkımla birlikte onlar da yavaş yavaş yerinden koparılıyor. Tozkoparan’da yaşayanlar tüm ağaçların sökülmesinden endişeli. Yıkımın olduğu noktalarda ağaç kesiminin yoğunluğunu da bu fotoğraf ortaya koyuyor.

Mahalleli Ne İstiyor?

Tozkoparan’da yaşayanlar, yıkımın devam ettiği sürece elektrik hatlarının güvenli bir şekilde korunmasını ve ağaçların kesilmemesini istiyor. Ayrıca mahalledeki caminin de yıkılmasına karşı çıkıyorlar. Mahalleli, kentsel dönüşümün kendilerine danışılmadan yapıldığını ve hak kaybına uğradıklarını belirtiyor.