Ekonomi

Memur Maaşlarına %50 Zam Müjdesi! Bakan ayrıca EYT için de müjdeli haber verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi ve memur maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Ocak 2024’te yapılacak artışın yaklaşık %50’ye yaklaşacağını ve en düşük devlet memuru maaşının 33 bin lira seviyesine çıkacağını söyledi. Ayrıca EYT için de müjdeli haber verdi.

Memur Maaşlarına Rekor Zam!

Bakan Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin maaşlarının enflasyon hedeflerine göre belirlendiğini belirterek, “Çalışmalarımız devam ediyor. Şöyle bir şey var; memur ve memur emeklilerimiz için Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık %50’ye yaklaşacak. Gerçekten iyi bir rakam. En düşük devlet memuru maaşı 22.017 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyesine çıkacaktır.” dedi.

Bakan, bu artışın sosyal adaleti sağlamak için yapıldığını vurgulayarak, “Memurlarımızın alım gücünü korumak ve yükseltmek istiyoruz. Onların hakkını teslim etmek istiyoruz. Bu artış hem onları hem de ailelerini mutlu edecektir.” diye konuştu.

EYT’lilere Toplu Para Müjdesi!

Bakan Işıkhan, EYT’lilerin de merakla beklediği konuya da değinerek, “EYT için de müjdeli haberimiz var. 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemi yapılmıştır. Henüz bağlanmayanlarında bu yılın sonuna yani 2024’e inşallah onlar da toplu bir rakamla girecekler.” ifadelerini kullandı.

Bakan, EYT’lilerin almadıkları bütün maaşların hesaplanarak kendilerine ödeneceğini belirterek, “Ağustos’ta başvurdunuz EYT’ye, ocakta geldi. Nisan 1’den itibaren almadıkları bütün maaşları bağlandığı dakika otomatik olarak hesaplanır. 5 aylık maaş alacaklar.” dedi.

Bakan Işıkhan, SGK emeklileri, dul ve yetim maaşı alanlar için de çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.