Ekonomi

Kamyon Yükü Taşıyıcıları 2024 Yılına Kadar Durgunluğa Hazırlanıyor

Kamyon yükü taşıyıcıları, nakliye piyasasının dengelenmeye başladığını ancak 2024 yılına kadar maddi bir iyileşme beklenmediğini söyledi. Bu, bu yıl yine “sessiz bir yoğun sezon” anlamına geliyor.

Schneider: Mevsimsel Aktivite Artacak Ama Güçlü Olmayacak

Schneider Ulusal CFO’su Steve Bruffett, Morgan Stanley yatırımcı konferansında yaptığı konuşmada, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında mevsimsel aktivite artışına dair bazı işaretler olacağını ancak bunun güçlü olmayacağını söyledi. Bruffett, “Sanırım bu bizi 2024’e daha yapıcı bir başlangıç için hazırlıyor. Bunu sağlam olarak adlandıramam ama son dört yılın herhangi birine girerken mevcut olandan daha dengeli ve daha dengeli bir kurulum diyebilirim.” dedi.

Bruffett, müşterilerin stoklarını doğru boyutlandırmasıyla aylarca süren çok sabit bir nakliye ortamının ardından, şu anda bazı mal stoklamalarının gerçekleştiğini söyledi. Bruffett, okula dönüş alışveriş sezonunda talebin arttığını belirtti ve Cadılar Bayramı ile ilgili ürünlerin beklenenden biraz daha iyi performans gösterdiğini söyledi. Ancak her iki kategorinin de taşıyıcının sonuçları üzerinde çok fazla bir etki yaratması beklenmiyor.

Schneider, Ağustos başında ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığında 2023 kazanç tahminini düşürdü . Sözleşmeye dayalı teklif sezonunun tüm etkisi müşteri defterinin tamamında yansıtıldığından, üçüncü çeyreğin kazanç açısından döngünün en düşük noktası olmasını bekliyor.

Werner: Piyasada Gerçek Anlamda Bir Denge Duygusu Bulmaya Başlıyoruz

Werner Enterprises’ın yönetimi de etkinlikte benzer bir bakış açısı sergiledi. Şirketin başkanı ve CEO’su Derek Leathers, “fazla stoklu stoklarla birlikte kapasite fazlası pazarının” artık geride kaldığını söyledi.

Leathers, Werner’in ev eşyalarında uzmanlaşmış indirim mağazalarının da aralarında bulunduğu en büyük müşterilerinin stok seviyeleri açısından iyi bir konumda olduğunu belirtti. Yeniden stoklamanın yoğun sezonda gerçekleşmesini bekliyor ancak müşterilerin, geçen yıl depoların dolmasıyla sonuçlanan yanlış talep hesaplamalarından kaçınmak için bu yıl muhtemelen biraz daha ihtiyatlı davranacaklarını söyledi.

Bu doğrultuda, Werner’in en büyük müşterisi Dollar General geçtiğimiz günlerde stokları doğru boyutlandırmak için promosyon indirimleri uygulayacağını söyledi. Eylemlerin yılın geri yarısında işletme gelirine 95 milyon dolarlık bir darbeye eşit olması bekleniyor.

Leathers, “İleriye baktığımızda oldukça iyimseriz ancak kesinlikle hala günlük bir mücadele içindeyiz” dedi.

Werner bu yıl bir tür zirve görmeyi bekliyor ancak makul miktarda proje yükünden faydalanan bir yıl öncesine göre zorlu bir karşılaştırması var.

Leathers, “Piyasada gerçek anlamda bir denge duygusu bulmaya ancak şimdi başlıyoruz” dedi. Kamyon yükü kapasitesi bir yıldır damla damla azalıyor olsa da, çıkış oranı artıyor. “Sanırım buradan itibaren yıkamanın arttığını görmeye başlayacaksınız.”

Küçük Taşıyıcılar Zor Durumda

Değişiklik, ağırlıklı olarak spot piyasa yük taşımacılığı yapan daha küçük taşıyıcılarda fark ediliyor.

Spot faiz oranları bir yıldan fazla bir süredir düşüşte ve yakın zamanda Mayıs ayındaki düşük seviyelerinden geri döndü. Sektördeki fikir birliği, küçük filoların navlun patlaması sırasında oluşturdukları nakit pozisyonlarını tükettiği yönünde. Grup şu anda yirmi yılın en yüksek faiz oranlarıyla ve Temmuz ayının başından bu yana %20 artan dizel fiyatları da dahil olmak üzere yaygın maliyet enflasyonuyla karşı karşıya.