Genel

Türkiye’de iş dünyası dergisi, tekstil sektörünün abisi Abdullah Kiğılı’yı kapak yaptı

Türkiye ekonomisinin medyadaki lokomotifi olan Türkiye’de iş dünyası dergisinin 22. sayısı, okuyucularla buluştu. Derginin Eylül sayısında, yapay zeka içecekte soğuk çayda rekabeti başlatan Enes Örer, kentleşme ve dünya markası oluşturan başarı öyküleri gibi özel röportajlar yer aldı. Kapak konusu ise, hazır giyim sektörünün duayeni ve iş dünyasının yol göstericisi Abdullah Kiğılı oldu.

Abdullah Kiğılı: “Türk insanı her şeye layık”

Derginin lansmanı, Kiğılı’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Sultan hamamda başlayıp erkek giyimde ismini altın harflerle yazdıran Abdullah Kiğılı’nın tekstilci kimliğinin dışında, iş dünyasının abisi olma serüveni de dergide yer aldı. Kiğılı, dergiyi incelerken duygusal anlar yaşadı: “Bu insanlar benim en yakın, beraber yola çıktığımız dostlarım. Bunları okudukça insanın gözlerinden yaşlar akıyor.”

TGRT Haber ekonomi editörü Merve Şişman’ın sorularını cevaplayan Kiğılı, tekstil sektörünün geleceğinin açık olduğunu belirtti: “Yıllar öncesinde tekstil sektörünün geleceğini gördüm ve bununla ilgili adım attım. Peki şimdi tekstil sektörünün geleceğini nasıl görüyorum? Pandemiden sonra çok değişti işler. Türkiye’nin coğrafi bakımdan o kadar önemli bir yere sahip ki, Avrupa’nın, Amerika’nın uzak doğuya olan uzunluğundan ve hastalığın da oradan çıkmasından mütevellit birçok firma Avrupa, Amerika’nın birçok firmaları uzak doğu ile olan irtibatlarını kestiler. Peki kesince nereye gidecekler? Gidecekleri yol belli: Bangladeş’e gidecek, Hindistan’a gidecek, oradan doğru Türkiye’ye gelecek.”

Abdullah Kiğılı’nın yurt dışına açılma hikayesi

Kiğılı, 2 yıl önce yurt dışına çıkma hikayesini TGRT Haber izleyicileri için anlattı: “2 yıl evvel yatırıma başladık. Bugün Allah’a sonsuz şükürler olsun Sırbistan’da 5, Romanya’da 6, İtalya’da 3, Almanya’da 2 mağazamız var. Yaklaşık 16 mağaza açtık.” Abdullah Kiğılı hem kendi markasının hem de tekstil sektörünün hedeflerini anlattı: “Yapabileceğim bu ülkeme yapabileceğim en büyük hizmet ne kadar çok istihdam yaratmaksa o kadar çok istihdam yaratmak. Yoksa çok para kazanmanın sevdasında değiliz. Markayı bir yerlere getirdik, benden sonra gelecek ki aşağı yukarı şu anda şirketin başında 3 kuşak geldi.

İşte onun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah daha güzel günlerde Türkiye’yi daha ileriye, daha güzel yerlere taşımak için çünkü Türk insanı her şeye layık. Son bir yıldan beri gecesine gündüzüne katarak Türk sanayisi, Türk giyim sanayisi her geçen gün, her aylık kapasitelerini, ihracatlarını artırarak hedefimiz ayda 2 milyar, yılda da 24 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmek. Önümüz çok açık.”