Gündem

Fatih Portakal’dan Diyanet’e İnsaf Çağrısı: Böyle soyuluyoruz!

Sözcü TV’nin sevilen sunucusu Fatih Portakal, son programında Diyanet’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Portakal, her gün zamlara katlanmak zorunda kalan ve protesto etme hakkı ellerinden alınan vatandaşların durumunu gündeme getirdi. Portakal, Diyanet’in bu konuda sessiz kalmasını eleştirerek, “İnsaf” dedi ve Kur’an-ı Kerim’den ve hadis-i şeriften örnekler verdi.

Vergi Yükü Altında Ezilen Vatandaşlar

Portakal, programında bir cep telefonunun vergisiz fiyatının 43 bin TL, vergilerin ise 44 bin TL olduğunu belirtti. Vergi uzmanı olan Ozan Bingöl’ün hesapladığı rakamları da paylaştı. Buna göre, 43 bin TL’lik bir cep telefonunda Kültür Bakanlığı payı 430 TL, TRT bandrolü 5.211 TL, ÖTV 24 bin TL ve KDV 14.592 TL olmak üzere toplamda 44.553 TL vergi ödeniyor. Portakal, “Böyle soyuluyoruz” dedi.

Diyanet’e İnsaf Çağrısı

Portakal, Diyanet’in bu konuda neden ses çıkarmadığını sordu. Portakal, “Diyanet buna ne diyor? diye seslendi.

Portakal, Nahl suresinin 90. ayetini ve Maide suresinin 82-86. ayetlerini okudu. Bu ayetlerde Allah’ın adalet, iyilik ve akrabalık bağlarını emrettiği ve zulüm, kötülük ve isyanı yasakladığı belirtiliyor.

Portakal, ayrıca “İnsaf dinin yarısıdır” hadis-i şerifini de hatırlattı. Portakal, Diyanet’in bu ayetleri ve hadisi paylaşmayacağını iddia etti. Portakal, “O yüzden Diyanet bunu paylaşmayacak o dilden konuşayım dedim” ifadesini kullandı.

Portakal’ın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Portakal’ı desteklerken, bazıları da eleştirdi.