Spor

Down Sendromlular Avrupa Şampiyonu Türkiye’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kupa Daveti

İtalya’da düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Futsal Milli Takımı, Cumhuriyetin 100. yılında “Kupa almadan dönmeyeceğiz” sözünü tutmanın gururunu yaşıyor. Şampiyon sporcular, kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürmeyi çok istediklerini söylediler.

Portekiz’i 2-1 Yenen Türkiye Şampiyon Oldu

Padova kentinde gerçekleştirilen organizasyonun final maçında Portekiz’i 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan Türk Futsal Milli Takımı, yurda döndü. Adnan Menderes Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama ile karşılanan ekip, kupayla poz verdi.

Şampiyonada en çok gol atan sporcu Birkan Dikici, çok heyecanlı ve neşeli olduklarını belirterek, “Şampiyon olduğumuzda sanki kalbim durmuş gibi bir anda heyecanlandım. Adeta yerimde duramadım. Bu kupayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a götürmeyi çok istiyoruz.” diye konuştu.

Sporcu Resul Orakçı da kupayı alıp sağ salim dönmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “(Kupa almadan dönmeyeceğiz) sözü vermiştik. Sözümüzü tuttuk.” dedi.

Milli oyunculardan Anıl Koçak ise şampiyon olduklarında kalbi duracak gibi heyecanlandığını, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tebriği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Futsal Milli Takımı’nı tebrik etti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Futsal Milli Takımımızın her bir sporcusunu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın paylaşımına yanıt veren Futsal Milli Takımı’nın resmi Twitter hesabından ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Sizinle tanışmak ve kupayı size takdim etmek istiyoruz.” mesajı gönderildi.

Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası Nedir?

Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası, Down sendromlu sporcuların katılımına açık bir futsal turnuvasıdır. İlk kez 2019 yılında İspanya’nın Valensiya kentinde düzenlenen şampiyonaya, 12 ülke katılmıştır. Türkiye, ilk şampiyonada dördüncü olmuştur.

2023 yılında ikinci kez düzenlenen şampiyonaya ise 16 ülke katılmıştır. Türkiye, grubunda İspanya, İngiltere ve Fransa ile eşleşmiş ve grubunu lider tamamlamıştır. Çeyrek finalde İsviçre’yi 4-0, yarı finalde İtalya’yı 3-1 yenen Türkiye, finalde Portekiz’i 2-1 mağlup ederek şampiyon olmuştur.

Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası, Down sendromlu sporcuların sosyal hayata katılımını ve farkındalığını artırmayı amaçlayan bir organizasyondur. Şampiyonada, fair play ruhu ve dostluk ön planda tutulmaktadır.