Genel

İzmir Gaziemir İlçesinde Orman Yangını: Ekiplerin Müdahalesi Sürüyor

İzmir’in Gaziemir ilçesinde dün öğleden sonra çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kontrol altına alınamadı. Sarnıç Göleti yakınındaki ormanlık alanda başlayan yangın, kısa sürede yaklaşık 100 hektarlık bir alana yayıldı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 8 helikopter, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı ile 6 dozerle müdahale ediliyor.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede inceleme başlatıldı. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Yangından etkilenen vatandaşlara ise belediye ekipleri tarafından gerekli yardım ve destek sağlandı.

Yangınla mücadele çalışmalarına katılan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle zorlu bir şekilde devam ettiğini söyledi. Karacabey, “Yangın söndürme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Yangının kontrol altına alınması için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bölgeye yaklaşmamaları ve ekiplerimize yardımcı olmalarıdır” dedi.

Yangının çevreye verdiği zarar ise havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Yangından kül olan ağaçlar, siyah bir manzara oluşturdu. Yangının söndürülmesinin ardından bölgede ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı belirtildi.