Gündem

HBS Araştırma Ağustos Ayı Yerel Seçim Anketi Sonuçlarını Açıkladı

HBS Araştırma, Ağustos ayında gerçekleştirdiği yerel seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankete göre, İYİ Parti’nin oylarındaki erime devam ederken, Yeniden Refah Partisi’ndeki yükseliş dikkat çekti.

Anket Nasıl Yapıldı?

HBS Araştırma, Ağustos ayında 6100 seçmenle yüz yüze görüşerek yerel seçim anketi yaptı. Ankette, “Bu pazar seçim olsaydı hangi partiye oy verirdiniz?” sorusu soruldu. Ankete katılanların %8.1’i ise kararsız olduğunu belirtti.

Anketin Sonuçları Neler?

Ankete göre, AKP’nin oy oranı %33.9 olarak tespit edildi. Bu oran, 14-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılan seçimlerde aldığı %34.2’lik oy oranından biraz daha düşük.

CHP’nin oy oranı ise %21.7 olarak kaydedildi. CHP, Mayıs seçimlerinde %22.1 oy almıştı.

MHP’nin oy oranı %9.8 olurken, Yeşil Sol Parti’nin ise %8 olarak kayda geçti. Bu iki parti, Mayıs seçimlerinde sırasıyla %10.1 ve %7.9 oy almışlardı.

En dikkat çekici oy düşüşü ise İYİ Parti’de yaşandı. Ankete göre, İYİ Parti yüzde 6.7 oy alacaktı. Bu oran, Mayıs seçimlerinde aldığı %9.4’lük oy oranından oldukça düşük.

Ankette yüzde 4 oy oranına sahip Yeniden Refah Partisi’ndeki yükseliş de bir başka dikkat çekici sonuç oldu. Yeniden Refah Partisi, Mayıs seçimlerinde %2.9 oy almıştı.