Gündem

İstanbul’u sel vurdu, AKOM sessiz kaldı

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak yağış, şehirde hayatı felç etti. Bazı ilçelerde metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü. Yetersiz ve eski altyapı nedeniyle evleri su bastı, alt geçitler göle döndü, araçlar yolda kaldı. Yaşanan afette iki kişi boğularak hayatını kaybetti.

AKOM’dan hiçbir uyarı yok

Sağanak yağış öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise hiçbir uyarıda bulunmadı. AKOM’un sosyal medya hesabından son olarak 6 gün önce bir etkinlik duyurusu yapıldığı görüldü. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan ilk paylaşım ise saatler sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını paylaşmak oldu.

İmamoğlu: “Yaşananlar kabul edilemez”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaşanan afetle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yaşananlar kabul edilemez. Bu şehrin altyapısı bu kadar yetersiz olmamalıydı. Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. İmamoğlu, afetten etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve zararların karşılanması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Meteoroloji: “Yağışlar devam edecek”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı son değerlendirmede, İstanbul’da sağanak yağışların bugün de devam edeceğini duyurdu. Yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Meteoroloji, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.