Genel

Nevşehir’de kuvvetli yağış sele yol açtı

Nevşehir’de akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak yağış, sele neden oldu. Kent merkezi ile Ürgüp ve Gülşehir ilçelerinde bazı cadde, sokak, ev ve iş yerleri su altında kaldı. Tarım arazilerinde de hasar meydana geldi.

Ürgüp’te ev ve iş yerleri su baskınına uğradı

Ürgüp ilçesinde sağanak yağış, caddelerden akan yağmur suyuyla zemin kattaki bazı ev ve iş yerlerini bastı. Belediye ekipleri, gelen ihbarlara yetişebilmek için çaba harcadı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İlçemizde yoğun yağışla karşılaştık. Gelen tüm ihbarları ciddiyetle takip ediyoruz. Belediyemizin imkanları çerçevesinde ekiplerimizle su baskınlarına karşı mücadele ediyoruz. Rabbim hepimizi büyük afetlerden esirgesin.” ifadelerini kullandı.

Gülşehir’de Tuzköy Mahallesi’nde su baskını

Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy Mahallesi’nde de aniden bastıran yağış nedeniyle bazı ev ve eklentilerini su bastı. Sağanak, yollarda su birikintilerine neden oldu. Araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Tuzköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yağmur çok şiddetli yağdı. Evlerin alt katları ve eklentileri su bastı. Yollar kapandı. Belediyeye haber verdik. Ekipler gelip çalışma yaptılar.” dedi.

Özdemir, mahalledeki tarım arazilerinin de zarar gördüğünü belirterek, “Mahallemizde patates, soğan, pancar gibi ürünler yetişiyor. Bu ürünlerin hepsi zarar gördü. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Nevşehir Valiliği’nden açıklama

Nevşehir Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su baskınları meydana geldiğini bildirdi.

Açıklamada, “İlimiz genelinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ürgüp ilçesi merkez mahallelerinde 10 ev ve iş yerinin zemin katlarında su baskını oluşmuştur. Gülşehir ilçesi Tuzköy Mahallesi’nde ise 5 evin zemin katlarında su baskını meydana gelmiştir. Yağış nedeniyle Nevşehir kent merkezi ile bazı belde ve köylerde de tarım arazilerinde hasar oluşmuştur.” denildi.

Açıklamada, sel ve su baskınlarına müdahale etmek üzere ilgili kurum ve kuruluşların ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü, oluşan hasarın tespit edilmek üzere çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.