Gündem

CHP’de Danışman Krizi: Kılıçdaroğlu’ndan Perinaz Mahpeyker Yaman Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyada Atatürk’e ve kendisine hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atadığını doğruladı. Kılıçdaroğlu, atamayı araştırma yapacak zamanı olmadığı için yaptığını söyledi. CHP içinde tepki çeken bu atama, parti kurmaylarının açıklamalarıyla tartışma konusu oldu.

Perinaz Mahpeyker Yaman Kimdir?

Perinaz Mahpeyker Yaman, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine 26 Mayıs 2023 tarihinde getirildi. Ancak kısa süre sonra Yaman’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gündeme geldi. Yaman’ın paylaşımlarında Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullanması, laiklik karşıtı görüşler belirtmesi ve Kılıçdaroğlu’na ağır hakaretler etmesi büyük tepki topladı.

Yaman’ın geçmişte AK Parti’den milletvekili ve belediye başkan aday adaylıkları olduğu da ortaya çıktı. Yaman, CHP’ye geçişini ise “bir arkadaşım tavsiye etti” diyerek açıkladı.

CHP’de Tepkiler Yükseldi

Yaman’ın danışmanlık görevine getirilmesi CHP içinde rahatsızlık yarattı. Partinin önde gelen isimleri bu atamaya karşı çıkarak eleştirilerini dile getirdiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan partimizde laiklik karşıtı Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu Danışman olarak bulunması görevden alınmış daha olsa kabul edilemez” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ise “Partimizin ideolojisiyle bağdaşmayan işlere ve bu işleri yapan kişilerin örgütlerimizden daha değerli gösterilen pozisyonlara getirilmesine ilk gün de karşıydım bugün de karşıyım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Açıklama Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili sessizliğini bozarak bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Yaman’ın danışmanlığına kendisinin imza attığını doğruladı ancak bunu yaparken Yaman’ın sosyal medya paylaşımlarından haberdar olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “O günlerde oradan oraya koşturuyorum, incelemeye zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım” dedi. Kılıçdaroğlu, Yaman’ın 4 Haziran 2023 tarihinde tüm danışmanlarla birlikte görevine son verildiğini de belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması ise CHP’de yeni soruları beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu’nun etrafında Yaman’ı araştıracak hiç kimse olmadığı mı, Yaman gibi bir ismin nasıl olup da gerekli araştırma yapılmadan CHP’de genel başkan danışmanlığına getirildiği sorgulanıyor.