Genel

Adana’da 2 Gün Arayla 2 Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, 2 gün arayla meydana gelen silahlı saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Olayların aynı caddede gerçekleşmesi dikkat çekti.

Motosikletli Gence Başından Kurşun

Olayın sonuncusu, saat 15.00 sıralarında 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi’nde yaşandı. Motosikletiyle ilerleyen Mehmet Emin Çelik (16), kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Tabanca ile başından vurulan Çelik, bir otomobile çarpıp, yere düştü. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Çelik’in durumunun kritik olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ise yerde çok sayıda kovan buldu.

Sosyal Medyada Paylaşım Yapan Adam Öldürülmüştü

Saldırının gerçekleştiği caddede, 2 gün önce de benzer bir olay yaşanmıştı. Sosyal medya hesabından “Artık bu mahallede silahsız gezmek istiyorum ama hiç güvenli değil. Resmen asayiş çökmüş. Herkesin belinde bir tabanca olmuş 4 bin 500 TL. Mermi bedava. Kimden istesen verirler” paylaşımı yapan İbrahim Taşkıran (42), 1 Eylül’de aynı caddede uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Polis Olayları Aydınlatmak İçin Çalışma Başlattı

Her iki olayın da aynı caddede meydana gelmesi ve kurbanların başından vurulması, saldırıların birbiriyle bağlantılı olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Polis, olayların faillerini yakalamak ve olayların nedenini aydınlatmak için çalışma başlattı. Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.